marți, octombrie 4, 2022
AcasăLocalTragedii provocate de neatenţia la volan (video)

Tragedii provocate de neatenţia la volan (video)

Bicicliştii sau pietonii par a fi, tot mai des, victime sigure pe şoselele din judeţ. Astfel, indiferent cât de mult ar încerca să se asigure şi să respecte reglementările Codului Rutier, multe dintre accidentele cărora aceştia le cad victime, se soldează cu decese sau traumatisme foarte grave.

Cel mai recent exemplu este cel de marţi seară, din dreptul localităţii Guranda. Atunci un bărbat de 61 de ani, din localitate, a fost pur şi simplu spulberat de un autoturism Opel, condus de un tânăr de 23 de ani, din Ştefăneşti. Potrivit poliţiei, accidentul soldat cu decesul biciclistului s-a produs pe o porţiune de drum drept, neiluminată. Cu toate că bărbatul aflat pe bicicletă avea vestă reflectorizantă, iar bicicleta era echipată cu acel „ochi de pisică”, şoferul nu a putut evita impactul, care a fost unul devastator.

Trupul biciclistului a fost aruncat la câteva zeci de metri, acesta suferind peste 12 fracturi importante, iar maşina s-a oprit la aproape 250 de metri de locul impactului, extrem de avariată. De altfel, pasagerul din dreapta a ajuns la spital, cu răni grave, biciclistul fiind lovit în plin pe acea parte a maşinii.

Potrivit oamenilor din sat, victima parcurgea acel drum destul de des. „El nu obişnuia să bea în general. Locuia singur şi era un om foarte liniştit”, a spus o vecină de-a bărbatului. Potrivit cadrelor medicale sosite la faţa locului, decesul a fost instantaneu, victima neavând nici o şansă de a putea fi salvată.

Accident tras la indigo la Cândeşti

Un incident asemănător a avut loc la începutul lunii, în localitatea Cândeşti. Victima, un bărbat de 45 de ani, se deplasa pe lângă bicicletă pe DN 29 C, iar la un moment dat a fost lovit de o maşină al cărei şofer a fugit de la locul faptei.

În urma unui apel la 112 în zonă au ajuns mai multe echipaje de poliţie care au început cercetările autorul fiind găsit după aproape o săptămână în judeţul Suceava. Şi de această dată, victima avea elementele vizuale asupra lui. Acestea nu l-au ajutat, însă, cu nimic, impactul fiind unul extrem de violent.

„Ambele victime purtau veste reflectorizante în momentul producerii celor două accidente. Alte date privind modul producerii celor două accidente sunt în curs de stabilire, pe bază de anchetă. Alcoolemia va fi stabilită în urma autopsiei”, a precizat Simona Puşcaşu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Cei doi nu purtau căşti de protecţie, un lucru prevăzut în lege, însă, potrivit medicilor, la impactul şi leziunile suferite căştile, chiar şi cele mai performanţe dacă ar fi fost, nu ar fi schimbat cu nimic rezultatul tragic al incidentelor.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.8 ° C
12.7 °
11.6 °
70 %
3.4kmh
100 %
mar
12 °
mie
18 °
joi
21 °
vin
19 °
sâm
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se mai întâmplă să greșești spitalul, dar personalul e înțelegător.

EDITORIAL

În primii ani ai noului mileniu, un cadru de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a fost dovedit ca plagiator. Varianta oficială? O profesoară...

GÂNDUL ZILEI

Când de mâner s-o apuce Și-a dat seama că nu-i bună : Șurubelnița în cruce Trebuia în … semilună! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...