Cei izolați la domiciliu verificați de polițiști

0

Polițiștii botoșăneni, împreună cu polițiștii de frontieră, jandarmi și polițiștii locali, continuă să desfășoare acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, scopul acestor acțiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost verificate 385 de persoane cu privire la respectarea măsurii izolării și 117 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse de autorități pentru limitarea răspândirii virusului SARS-Cov-2.

„Pentru abaterile constatate au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 2.500 de lei, majoritatea sancțiunilor fiind aplicate pentru neportul măștii de protecție. Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare normele de igienă și de conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică și să poarte masca de protecţie pentru a-și proteja propria sănătate, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Reamintim faptul că portul măștii de protecție este obligatoriu în toate spațiile publice de pe raza municipiilor Botoșani și Dorohoi, iar nerespectarea acestei măsuri reprezintă contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 500 de lei și 2.500 de lei.

 

Deja ai votat!