spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTRecomandări ministeriale pentru organizarea orelor online

Recomandări ministeriale pentru organizarea orelor online

Ministerul Educaţiei a transmis în teritoriu recomandări privind organizarea activităţii didactice online, în condiţii de securitate.

Astfel, pentru organizarea eficientă a procesului educativ, ministerul recomandă utilizarea cu precădere a soluţiilor tehnice puse la dispoziţie în mod gratuit de companiile Google şi Microsoft, G Suite for Education, respectiv Microsoft 365 A1, platforme care, folosite în cadru instituţional, asigură respectarea legislaţiei privind protejarea datelor cu caracter personal.

Pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţilor didactice în sistem online (sincron, asincron şi mixt), se recomandă: utilizarea unei singure platforme pentru a nu perturba concentrarea elevilor; alternarea predării sincrone cu cea asincronă, astfel încât un elev să nu fie nevoit să petreacă foarte mult timp conectat în faţa dispozitivelor; comunicarea în avans către elevi a modalităţii în care se vor desfăşura orele, a informaţiilor tehnice necesare conectării şi accesării lecţiilor, precum şi pentru respectarea pauzelor; adaptarea modalităţilor de predare la funcţionalităţile şi posibilităţile tehnice pe care le au la dispoziţie cadrele didactice.

Reprezentanţii ministerului au arătat că este importantă învăţarea  sincronă deoarece este similară cu învăţarea în timp real.

Ca o măsură suplimentară, pentru protejarea dreptului la imagine, atât a cadrelor didactice, cât şi a elevilor, ministerul a stabilit şi o declaraţie angajament, ce urmează a fi asumată de cadre didactice, elevi şi părinţi. Practic, prin această declaraţie, atât elevii, părinţii, cât şi cadrele didactice se obligă să nu înregistreze activităţile didactice şi să nu le multiplice, fără acordul cadrului didactic, respectiv acordul părinţilor şi elevilor.

Acest document vine în completarea prevederilor metodologiei privind desfăşurarea activităţilor didactice prin intermediul tehnologiei şi al internetului, precum şi pentru prelucrarea datelor cu caracter personal.

La această dată, în judeţul Botoşani sunt 89 de şcoli unde activitatea didactică se desfăşoară exclusiv online.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
10.6 °
5.6 °
95 %
1.1kmh
35 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...