joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTFaptele bune fac minuni - Viaţa unui bătrân a fost schimbată într-o...

Faptele bune fac minuni – Viaţa unui bătrân a fost schimbată într-o săptămână

Daniel Câşlariu, preşedintele Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani, continuă să adune alături de el oameni cărora le pasă de semenii loviţi de soartă.

În doar o săptămână, Daniel Câşlariu a reuşit să schimbe viaţa bunicului Constantin Sava, din Sânceşti. „În urmă cu o săptămână, când l-am întâlnit, m-a impresionat până la lacrimi situaţia lui. După ce ani la rând a lucrat la oi, în Timiş, când l-au lăsat puterile, a revenit acasă, dar a găsit casa aproape dărâmată. Cu mari probleme de sănătate şi fără nici un venit, a trăit câteva luni din mila celor care îi mai dădeau câte ceva de mâncare. Chiar de când l-am întâlnit m-am hotărât să-l ajut şi am apelat la dumneavoastră, oameni cu suflet mare, care ştiţi că faptele bune fac minuni”, a anunţat tânărul.

În doar o săptămână, cu multe intervenţii şi sute de telefoane, el a  reuşit să obţină pentru bunicul Constantin un container unde să locuiască în această iarnă. Containerul l-a primit cu ajutorul reprezentanţilor Inspectoratului Judeţeam pentru Situaţii de Urgenţă, repartizarea acestuia fiind decisă în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Noua casă a fost adusă de la Bucecea şi, chiar dacă a necesitat unele reparaţii, Daniel este mulţumit că bunicul va avea condiţii normale de trai.

I-a cumpărat aragaz, butelie, pat, saltea, frigider, un calorifer, iar containerul a fost racordat la reţeaua electrică. Totodată, a plătit o femeie din sat care să-i ducă zilnic mâncare caldă.

Demersuri ca bunicul Constantin să beneficieze şi de pensie

După ce am rezolvat cu toate cele ce au ţinut de locuinţă, l-am dus la un hotel din municipiu, unde am închiriat pentru el o cameră, pentru a putea să facă o baie. S-a transformat în cu totul alt om, cu un licăr de speranţă în suflet, pentru că a realizat că nu este singur pe lume, că oameni cu suflet mare i-au sărit în ajutor.

Hainele vechi le-am pus într-un sac şi le-am aruncat. I-am cumpărat haine şi papuci noi, dar şi un aparat de radio pentru a-i ţine de urât. La primăvară o să ne apucăm să-i ridicăm o căsuţă.

În concluzie, în doar o săptămână am demonstrat că atunci când nu rămânem indiferenţi la greutăţile semenilor, reuşim să facem minuni.

I-am asigurat bunicului Constantin locuinţă, are şi mâncarea asigurată, iar factura la E.ON i-o voi plăti tot eu. Să sperăm că reuşim să-i facem şi pensie şi să-l ajutăm să scape de sărăcie, foame, singurătate. Bunul Dumnezeu să vă răsplătească înmiit pentru toate faptele bune!”, a mai transmis Daniel Câşlariu.

Cei care vor să-l ajute pe Constantin Sava îl găsesc în satul Stânceşti, comuna Mihai Eminescu. Totodată, au la dispoziţie conturile Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani, RO03BTRLRONCRT0530156401 (lei), RO50BTRLEURCRT0530156401 (euro), codul Swift BTRLRO22, cu specificația Sava.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
8.9 ° C
11.6 °
8.3 °
63 %
1.3kmh
31 %
joi
9 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...