marți, noiembrie 29, 2022
AcasăLocalPoliţişti acuzaţi că au băgat un tânăr în spital după ce l-au...

Poliţişti acuzaţi că au băgat un tânăr în spital după ce l-au bătut

O femeie din Săveni acuză un echipaj de poliție că i-ar fi agresat fiul, fără ca el să fi comis vreo infracțiune. Tânărul, de 24 de ani, din Săveni, a ajuns mai întâi la camera de Urgență a Secției Săveni, unde a fost consultat de personalul medical.

Acesta a fost diagnosticat cu traumatism hemitorace stâng, traumatism facial și contuzie la nivelul splinei. A fost ulterior direcționat către Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) şi internat la Botoşani. Mama tânărului a postat un mesaj pe o reţea de socializare, în care acuză că fiul ei a fost bătut chiar de către un echipaj de poliţie.

Incidentul s-ar fi petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 1:00. Liliana Marusac a povestit pe contul său că fiul ar fi fost introdus în autospeciala de poliție și lovit de mai multe ori de poliţişti.

Motivul ar fi fost că, atunci când i s-a cerut să se legitimeze, acesta le-a arătat poliţiştilor un act de identitate emis în Italia. „Azi-noapte în jurul orei 1 băiatul meu BOICU MARIAN din oraş Săveni, judeţul Botoşani, în timp ce se afla cu o prietenă, a fost oprit şi legitimat de un echipaj de poliţie, care se afla în serviciu.

Fiul meu s-a prezentat cine este, arătându-le un act de identitate emis de autorităţile italiene. Pentru acest fapt fiul meu a fost introdus în maşina lor, fiind lovit cu pumnul şi picioarele. Apoi i s-a dat drumul, nefiind sancţionat, dar nu după mult timp s-a simţit foarte rău, fiind nevoit să apeleze la Ambulanţă. Eu sunt mama lui, iar pentru a-l creşte am muncit 17 ani în Italia, unde sunt şi acum. Mă întreb? ! Chiar nu s-a schimbat nimic în ţara noastră???”, a scris Liliana Marusac pe pagina ei de socializare.

IPJ a declanşat o anchetă

Fiind semnalată acuzaţia către reprezentanții IPJ, conducerea instituţiei a fost informată cu privire la presupusul incident, astfel că s-au dispus cercetări interne. Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) a demarat o anchetă internă pentru a stabili dacă tânărul a fost abordat de un echipaj de poliţie şi modalitatea în care au intervenit polițiștii în cauză.

Reclamanta a postat inclusiv o fotografie care dovedește că fiul ei a fost victima unui act de violență fizică. Urmează să se stabilească dacă agresorii sunt, într-adevăr, oamenii legii.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
3.7 ° C
3.8 °
3.3 °
88 %
1.6kmh
74 %
mar
3 °
mie
3 °
joi
2 °
vin
2 °
sâm
2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Ăsta e semn că există un plan. Adică se rezolvă, dar mai încolo.

EDITORIAL

Fără doar și poate, statul român e cel mai prost administrator. Corupția generalizată și justiția care dă sentințe, dar nu face dreptate, democrația originală...

GÂNDUL ZILEI

Pădurile defrișate Mă obligă să susțin, Codrul cu românu-i frate Precum Abel cu Cain. -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...