Trafic blocat de un şofer adormit la volan

0

Un tânăr, în vârstă de 24 de ani, a reuşit să blocheze o stradă şi să-i şocheze pe ceilalţi şoferi după ce a adormit în plin trafic.

Incidentul a avut loc, vineri dimineaţă, pe Calea Naţională, pe porţiunea ce duce spre ieşirea din oraş, spre Iaşi. Tânărul, aflat singur în maşină, se deplasa în zona noului magazin Kaufland, iar la un moment dat, ceilalţi şofer au observat că maşina s-a oprit din mers, blocând aproape tot traficul. Nervoşi, câţiva şoferi au coborât din maşini, după ce l-au claxonat câteva zeci de secunde, însă când s-au apropiat au observat că bărbatul zăcea inconştient la volan. Alarmaţi că ar fi putut fi vorba despre un infarct, oamenii au apelat imediat serviciul 112.

La faţa locului a ajuns un echipaj cu medic de la Ambulanţă. Cadrele medicale, însă, nu au avut ce prim ajutor să îi dea tânărului. „Persoana aflată la volan dormea. Când am sosit şi am deschis portiera s-a trezit dezorientat şi a spus că a adormit. A fost condus la Urgenţe pentru o serie de investigaţii”, a precizat medicul Liviu Stan, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Poliţia a demarat o anchetă

La locul incidentului a ajuns şi un echipaj de Poliţie, care a mutat maşina tânărului într-o parcare din zonă. Poliţiştii l-au şi recunoscut pe tânăr, acesta fiind în evidenţe ca şi consumator de substanţe cu efect halucinogen. De altfel, acesta fusese externat din spital recent din cauza consumului de astfel de substanţe.

Cum poliţiştii şi medicii presupuneau că şi acum era vorba de acelaşi lucru, acesta a fost condus la Psihiatrie. Acolo tânărul a fost evaluat şi testat. Acestaa refuzat, însă, internarea, fiind luat de tatăl său din spital. Acesta nu a ieşit pozitiv la testele poliţiei, nici măcar la aparatul Drugtest. „Poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că un şofer staţiona cu autoturismul în mijlocul străzii. Acesta a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a fost negativ. De asemenea, rezultatul a fost negativ şi în urma testării cu aparatul Drugtest”, a precizat Simona Puşcaşu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Deja ai votat!
se încarcă...