Pandemia diversifică misiunile pompierilor

Săptămâna trecută, pompierii botoşăneni au avut parte de 267 de misiuni, ceea ce înseamnă o medie de 38 intervenții pe zi.

„S-a intervenit pentru stingerea a patru incendii, acordarea primului ajutor și transportarea la spital a unui număr de 104 persoane rănite ori cu probleme medicale, asigurarea măsurilor PSI pe timpul unui meci de fotbal, dar și pentru transportul unor persoane supraponderale, deblocarea unor uși de acces în locuințe unde existau persoane care aveau nevoie de ajutor medical, ori căutarea unor persoane rătăcite în pădure”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani.

Potrivit acelorași surse, la aceste evenimente se adaugă 20 misiuni de transport persoane confirmate COVID-19 către și de la unități spitalicești, 81 activități de informare preventivă a populației cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 și 47 misiuni de decontaminare ale autospecialelor folosite la transportul persoanelor confirmate cu COVID- 19.

„În perioada analizată, Inspecția de Prevenire a efectuat 19 controale pentru verificarea respectării prevederilor legale în contextul stării de alertă și pe linia prevenirii situațiilor de urgență la operatori economici. Pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 și a prevederilor legale referitoare la prevenirea situațiilor de urgență au fost aplicate 53 sancțiuni contravenționale, dintre care trei amenzi în cuantum de 1.500 lei”, a adăugat Dorina Lupu.

În contextul creșterii numărului de infectări cu COVID 19 la nivelul județului, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au desfășurat, săptămâna trecută, 175 activități de informare preventivă a populației cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, cu precădere, în zone cu aflux de persoane (piețe, târguri, oboare, proximitatea spațiilor comerciale).

Deja ai votat!