Polițiștii le mulțumesc celor care respectă normele de protecție anti-Covid

0

În ciuda măsurilor instituite de autorități, care au introdus obligativitatea utilizării măștilor de protecție în unele locuri publice pentru a limita numărul infectărilor cu virusul SARS-CoV-2, există încă mulți botoșăneni care ignoră aceste norme. Iar acest lucru se vede zilnic, prin prisma acțiunilor organizate în teren de forțele de ordine și instituțiile de control.

Duminică, de exemplu, peste 150 de polițiști, polițiști locali, polițiști de frontieră, jandarmi, precum și reprezentanți din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului au făcut zeci de controale în județ. Iar verificările s-au soldat din nou cu zeci de sancțiuni.

„Echipele de control au verificat peste 100 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate și 90 de mijloace de transport în comun. De asemenea, au fost verificate 233 de persoane cu privire la respectarea măsurii izolării la domiciliu și 691 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de carantină”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.500 de lei, persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care utilizarea acesteia a devenit obligatorie. „Mulțumim celor care au înțeles că forțele de ordine sunt în aceeași echipă cu cetățenii. Nu facem parte din tabere diferite, dimpotrivă, împreună luptăm cu pandemia și trebuie să respectăm măsurile impuse în acest context, pentru că numai astfel putem diminua impactul COVID 19 asupra noastră, a tuturor”, a adăugat Delia Nenișcu.

 

Deja ai votat!
se încarcă...