Amenzi de 15.000 de lei pentru cei prinși fără mască de protecție

0

Amenzi record pentru cei prinși fără mască de protecție. Într-o singură zi, forțele de ordine au aplicat sancțiuni în valoare de 15.000 de lei.

S-a întâmplat ieri, când zeci de polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au acționat din nou în zonele aglomerate, restaurante, dar și mijloace de transport în comun pentru a verifica modul în care sunt respectate normele de protecție instituite pe fondul pandemiei de coronavirus.

Astfel, pe raza întregului județ au fost organizate cinci acțiuni punctuale, în sistem integrat, în cadrul acestora fiind controlate 65 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate și 57 de mijloace de transport în comun. „Echipele de control au depistat 40 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare totală de aproximativ 15.000 de lei”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Potrivit acelorași surse, modul de acțiune al forțelor de ordine a fost în principal unul preventiv. „Prin discuții cu cetățenii privind importanța măsurilor de protecție individuală și de distanțare socială, ne dorim ca aceștia să înțeleagă și să respecte aceste obligații, pentru a nu fi nevoiți să aplicăm sancțiuni ca urmare a încălcării normelor legale”, a adăugat Delia Nenișcu.

Deja ai votat!
se încarcă...