Atenție șoferi! Polițiștii anunță noi controale în trafic

Zeci de mașini trase pe dreapta și verificate și peste 80 de persoane legitimate. Acesta este bilanțul pe scurt al acțiunii organizată astăzi dimineață de polițiștii Serviciului Rutier Botoșani, în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier.

Controlul organizat în trafic a urmărit verificarea legalității efectuării transportului de marfă și persoane, însă polițiștii au verificat și modul în care sunt respectate măsurile de protecție anti-Covid. „În cadrul acțiunii desfășurate, poliţiştii au verificat peste 70 de autovehicule şi au legitimat peste 80 de persoane. În urma neregulilor constatate, forțele de ordine au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, dintre care opt pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și trei pentru abateri la regimul rutier”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Polițiștii spun că astfel de filtre vor fi organizate în trafic și în zilele viitoare, pe principalele drumuri din județ. Din acest motiv, transportatorii vor trebui să-și facă ordine în documente pentru a scăpa fără sancțiuni.

„Recomandăm tuturor participanţilor la traficul rutier să adopte o conduită preventivă în trafic, să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren. Totodată, le recomandăm să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție atât în mijloacele de transport în comun cât şi în celelalte locuri unde este obligatoriu, să nu se expună la riscuri”, a adăugat Delia Nenișcu.

 

Deja ai votat!