Deszăpezire asigurată de drumarii din celelalte zone pentru drumurile din jurul Dorohoiului

Controversele politice iscate pe seama existenței contractelor de deszăpezire nu au rămas fără ecou.

Noul președinte al Consiliului Județean (CJ), Doina Federovici, susține că nu vor fi probleme cu deszăpezirea drumurilor județene, nici pe Zona 2, Dorohoi. Acolo, la licitație s-a prezentat o singură firmă, dar a fost eliminată din cauza ofertei neconforme din punct de vedere financiar de către comisia de achiziții din cadrul Direcției Județene de Drumuri și Poduri (DJDP).

Chiar dacă Mineral Com, din comuna Odoreu (Satu Mare), a atacat decizia la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), existând riscul real ca prima zăpadă să nu se încheie un contract de deszăpezire, Federovici susține că pe acele drumuri vor interveni ceilalți prestatori. „În conformitate cu documentația de atribuire a contractelor de «Lucrări întreținere pe timp de iarnă pentru iarna 2020-2021», autoritatea contractantă are dreptul de a solicita, prin comandă specială, suplimentarea numărului de utilaje în vederea intervenției pe sectoarele de drum județean în situații speciale, chiar și pentru a susține și o altă bază de deszăpezire administrată de DJDP Botoșani”, susține președintele CJ.

Reacția ei survine după ce „Monitorul de Botoșani” a prezentat stadiul licitațiilor pentru deszăpezirea drumurilor din județ.

„Eu am puterea să recunosc atunci când greșesc”

În cadrul unei conferințe de presă organizată luni și în care senatorul PNL Costel Șoptică a vrut să arate realizările guvernării Orban, acesta a criticat noua conducerea a CJ, pentru că nu a finalizat licitația de deszăpezire pentru drumurile județene, în timp ce procedura pentru cele naționale e aproape gata. Când i s-a atras atenția că situația e total pe invers, Costel Șoptică, inițial nu a vrut să recunoască, dar după ce i s-a arătat pe SEAP stadiul licitațiilor a spus că așa a „fost informat de domnul Clipaciuc” (n.r. – Dumitru Clipaciuc, actualul șef al SDN numit de guvernarea liberală). Până la finalul conferinței de presă, liderul PNL a primit informația corectă și a recunoscut greșeala. „Eu am puterea să recunosc atunci când greșesc”, a ținut să sublinieze Costel Șoptică.

La drumurile naționale, deși licitația trebuie să se încheie săptămâna viitoare, ea este abia în faza evaluării financiare și este greu de crezut că cele trei etape ale achiziției ce au mai rămas de parcurs vor putea fi arse în câteva zile.

Deja ai votat!