Noi probleme pe strada Săvenilor (video)

dav

Intersecţia Săvenilor – Împărat Traian s-a transformat într-o cursă cu obstacole pentru şoferi. După ultimele precipitaţii abundente asfaltul s-a vălurit. Mai mult, în apropiere de suprafaţa vălurită curge apa pe asfalt, semn că a cedat o conductă în zonă. “Pe această porţiune din strada Săvenilor este sens unic. Dacă s-ar fi circulat în ambele sensuri, ar fi existat mari blocaje. Acum sperăm să se intervină cât mai curând pentru ca strada să nu se surpe”, a declarat astăzi un botoşănean care locuieşte în zonă.

Reprezentanţii primăriei au amplasat un indicator pentru ca şoferii să ocolească zona şi aşteaptă ca echipele Nova Apaserv să remedieze problema. “E problema Nova Apaserv şi nu este de ieri. Aşa se întâmplă şi pe strada Doboşari. Din primăvară curge apa şi abia acum s-au apucat de treabă. Problema de pe Săvenilor a apărut de peste o lună. Ştie domnul director Obuf (director operational în cadrul Nova Apaserv – n.r.) că trebuie să intervină, dar nu ştim când”, a declarat un funcţionar din cadrul Direcţiei Edilitare.

„Suntem puţin depăşiţi de situaţie”

Romeo Obuf a confirmat că în acea zonă este o pierdere de apă. “Acolo sunt două conducte pe Săvenilor, plus cea de pe strada Împărat Traian. Terenul e instabil din cauza numeroaselor lucrări care s-au executat. Acolo au fost executate lucrări şi de către cei de la Elsaco, în proiectul pe fonduri europene, s-a făcut şi subtraversare, plus că au fost lucrări şi pentru reţeaua de gaz. Deci s-au adunat mai multe”, a explicat Romeo Obuf.

Potrivit oficialului, echipele Nova Apaserv nu au reuşit încă să intervină în zonă din cauză că mai sunt şi alte probleme în oraş. “Nu avem suficient timp la dispoziţie. Suntem puţin depăşiţi de situaţie, din cauza multor lucrări apărute. Reparăm una şi apar trei – patru în altă parte. Avem probleme pe Răchiţi, pe strada Pod de Piatră, Sucevei, la canalul colector”, a spus oficialul.

Romeo Obuf a dat asigurări că se va interveni pe strada Săvenilor în următoarele zile.

O problemă similară s-a înregistrat şi pe strada Bucovina, fiind rezolvată prin înlocuirea unor porţiuni de asfalt. Cele mai multe avarii în municipiul Botoşani, în reţeaua administrată de Nova Apaserv, apar din cauza vechimii conductelor de apă şi canalizare.

dav

 

Deja ai votat!