Contabila Primăriei Dimăcheni face lumină în sumele cheltuite

Situația banilor cheltuiți în comuna Dimăcheni începe să se clarifice. Aflată în concediu medical după ce a fost confirmată pozitiv la Covid-19, contabila primăriei, Emilia Precob, a precizat că monografia comunei a costat 17.600 de lei, nicidecum peste 100.000 de lei cum se prezentase inițial.

„Chiar dacă nu sunt la serviciu, întrucât sunt în concediu medical, lucrez de peste 33 de ani în primărie și știu toate cifrele pe de rost. Este și factura prin care s-au făcut plățile. Vreau să spun că nu am fost de acord cu această monografie de la bun început, din cauza discuțiilor pe care le-a generat”, a spus Emilia Precob.

Cât privește scena din curtea Căminului cultural, aceasta a precizat că suma a fost din nou exagerată întrucât nu s-ar fi plătit 80.000 de lei, ci mult mai puțin. „S-a făcut reabilitarea căminului cultural în întregime și s-a plătit în total 46.000 de lei. Este exagerat ce s-a spus. Deci pentru reabilitarea în totalitate a căminului, care a cuprins și realizarea scenei, s-a plătit 46.000 de lei”, a adăugat Emilia Precob.

Sumele inițiale au fost avansate de localnici, însă, deși reporterii „Monitorul”, care s-au aflat vineri în Dimăcheni, au încercat să stea de vorbă cu fostul primar Ștefan Cojocaru, acesta a refuzat orice dialog. Ba mai mult, în ziua respectivă contabila primăriei era internată în Spitalul de Boli Infecțioase Iași, fiind conectată la aparatele de respirat din cauza complicațiilor ivite în urma infectării cu SAR-CoV-2, informațiile nu au putut fi comparate cu datele din evidențele primăriei. În plus, noul primar al comunei Dimăcheni, Marinel Moruz, era plecat și el din localitate, iar în momentul în care a vorbit cu reporterii „Monitorul” a arătat că nu a avut acces la toate documentele. „Nu am avut acces la documente. Noi am vrea să aflăm totul, dar vom încerca să facem măcar lumină în privința modului în care s-a cheltuit banul public”, a spus Marinel Moruz.

 

Deja ai votat!