marți, august 9, 2022
AcasăLocalMedic UPU diagnosticat cu Covid19

Medic UPU diagnosticat cu Covid19

Covid a ajuns și în unul din cele mai importante servicii medicale din județ.

Un medic din cadrul UPU-SMURD a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. În vârstă de 52 de ani, medicul primar în medicina de urgenţă a resimţit mai multe simptome specifice Covid 19 şi a decis imediat să se testeze, mai ales că lucrează într-un mediu foarte expus.

Rezultatul a ieşit pozitiv, iar în cursul zilei de ieri a decis, împreună cu specialiştii infecţionişti, să se interneze, pentru a fi ținut sub supraveghere şi a i se aplica protocolul terapeutic necesar.

Ziua de marţi a adus din nou peste 100 de cazuri noi de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2. Nu mai puţin de 106 bolnavi au fost diagnosticaţi în ultimele 24 de ore. Dintre aceste cazuri 65 sunt localizate în municipiul Botoşani, ceea ce înseamnă că rata de infectare a crescut la 4,24 la mia de locuitori. Concret, în ultimele 14 zile, în Botoşani au fost diagnosticaţi cu Covid 508 bolnavi.

Trei decese în 24 de ore

De asemenea, trei decese după infectarea cu Covid, au fost raportate la nivelul judeţului. Este vorba despre o femeie de 91 de ani, cu hipertensiune arterială, dar şi de doi bărbaţi. Un bărbat de 72 de ani cu hipertensiune arterială şi un bărbat de 82 de ani cu alzheimer, hipertensiune arterială şi insuficienţă renală.

În total, 3441 de botoşăneni au fost până acum diagnosticaţi cu Covid19. Dintre aceştia, 143 au decedat, 1214 sunt cazuri active, iar 2084 sunt vindecaţi. Dintre cazurile active, 233 de bolnavi sunt internați pe secţiile Covid din spitalele din judeţ. La Dorohoi deja au fost ocupate 15 paturi, iar secția ATI-Covid este plină, toate cele 10 paturi fiind oucupate. În acest sens, conducerea DSP şi a Spitalului Județean a decis ca un compartiment din cadrul secţiei de Cardiologie a unităţii sanitare să devină secție Covid. Unitatea este dotată din construcţie cu surse de oxigen în fiecare salon, ceea ce este un plus pentru bolnavi, acolo urmând a fi cazaţi 16 bolnavi.

Incidență tot mai mare în Botoșani

Mai exact, municipiul Botoșani prezintă luni o incidență de infectare de 4,24 și Dorohoi una de 3,42, în vreme ce comuna Adășeni figurează cu un raport de 10,99 per mia de locuitori, iar Suharău cu 3,86 și Văculești la 3,40.
În ultimele 24 de ore au fost efectuate 401 teste la nivelul județului Botoșani.
În intervalul precedent, fuseseră depistate 75 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2, la nivelul județului.
Potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, alte 7.733 de cazuri de infectare cu noul coronavirus – cel mai mare număr de la debutul pandemiei – au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, în urma a 30.336 de teste. Bilanțul COVID-19 a ajuns marți la 258.437, potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică.

De asemenea, în ultima zi s-a înregistrat cel mai mare număr de decese – 120 -, fiind atins un nou record și în privința pacienților de la terapie intensivă – 974.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
23.5 ° C
24 °
21.6 °
55 %
4kmh
26 %
mar
26 °
mie
19 °
joi
25 °
vin
29 °
sâm
29 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Măcar pe Arafat au reușit să îl decontamineze.

EDITORIAL

Mai e ceva timp până la următorul set de alegeri - și încă ce alegeri; că va fi set complet - astfel că pentru...

EPIGRAMA ZILEI

La mijloc de codru des Toate păsările ies Deci acolo mergi bădică De vrei să vezi păsărică... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...