Nebunie în trafic. Zig-zag pe șosea, după o beție crâncenă

Un bărbat de 42 de ani din comuna Blândești, care a urcat beat criță la volan, a ajuns cu mașina până aproape de municipiul Botoșani. Polițiștii l-au tras pe dreapta când au văzut autoturismul cum mergea în zig-zag pe șosea. Bărbatul nu avea permis de conducere și va fi anchetat penal pentru două infracțiuni.

Întreaga scenă s-a petrecut marți, pe 3 noiembrie a.c., când polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au observat pe drumul național DN 29 D, dinspre Stăuceni spre municipiul Botoșani, un autoturism care avea o deplasarea sinuoasă. Cei din echipaj i-au făcut semn șoferului să tragă imediat pe dreapta și, întrucât bărbatul mirosea a băuturi alcoolice, polițiștii l-au pus să sufle în etilotest. Rezultatul i-a surprins și pe agenții rutieri, aparatul indicând o îmbibație de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au realizat că cel de la volan nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În plus, autoturismul pe care îl conducea nu avea asigurare obligatorie, motiv pentru care i-au fost reținute certificatul și plăcuțele cu numerele de înmatriculare.

„Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

 

Deja ai votat!