Noii consilieri județeni au depus jurământul (video)

Conducerea executivă și legislativă a județului este în formulă completă, după ce au depus și cei șapte supleanți jurământul de credință, Cristian Pintelei-Grosu, Mioara-Paula Jurgiu și Cristina-Andreea Andrei (PSD), Lucian-Dinu Aroșoaie și Agnes-Mihaela Holcă (PNL) și Mihaela Lafontain-Hrițcu și Doru Costel Gavrilaș (Pro România). Aceștia îi înlocuiesc înlocui pe cei care erau capi de listă, dar care au renunțat din calcule politice: Doina Federovici, aleasă și președinte al Consiliului Județean, deputatul Marius Budăi și senatorul Lucian Trufin, care vor deschide listele de candidați ale PSD.

La fel și senatorul Costel Șoptică, primul pe lista de candidați a PNL la Camera Deputaților. Printre cei care au renunțat se află şi fostul primar Cătălin Flutur.

De la Pro România a renunțat deputatul Mihaela Huncă, ce încearcă să obțină un nou mandat și fostul vicepreședinte al CJ, Liviu Toma, care va fi consilier municipal și, cel mai probabil, viceprimar la municipiu.

După depunerea jurământului s-au constituit cele patru comisii de lucru, care vor păstra structura din vechiul CJ, iar imediat Comisia pentru administrație publică locală, juridică, disciplină, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor, cooperare, parteneriate și fonduri europene s-a reunit în prima ședință pentru a-și alege conducerea – Constantin-Cristian Nistor, președinte, și Andron Țâmpău, secretar – și pentru a aviza proiectul de hotărâre privind alegerea vicepreședinților CJ.

 

Deja ai votat!