O fetiţă din Republica Moldova are nevoie de ajutorul semenilor

Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei „Salvează o inimă”, continuă să fie un înger salvator pentru copiii care se confruntă cu grave probleme de sănătate. Pe 20 octombrie, el a lansat o campanie umanitară pentru Maria Dragomir, o fetiţă care se luptă cu destinul de când a venit pe lume. Maria Dragomir are 5 ani, însă nu se poate bucura de copilărie. Ea suferă de anomalie congenitală osoasă (malformația oaselor toracice, scolioză severă). Micuţa va fi operată şi tratată la Emsey Hospital Turcia, însă are nevoie de sprijin financiar deoarece posibilităţile familiei sunt limitate.

Mama ei, Cristina, este profesor de artă plastică în Ungheni şi lucrează în două școli. Tatăl ei, Maxim, este profesor de educație tehnologică și artă plastică.

Maria are toate șansele să crească un copil normal! Dar intervențiile necesare (două – una la coloană și alta la omoplat) se cer făcute acum, cât oasele copilei sunt fragile. Prețul sănătății ei însă sună cosmic pentru părinți –  pentru prima intervenție au nevoie de 48000 Euro (56.000 $)”, a transmis Vlad Plăcintă.

De la spital, Maria le-a transmis tuturor oamenilor cu suflet mare să o ajute pentru a se face bine şi „să fie eroii ei”.

Mama şi fetiţa sunt deja internate în Turcia

Şi mama Mariei a ţinut să le mulţumească tuturor, adăugând că, datorită acestui ajutor, merg înainte cu curaj. Mama şi fetiţa sunt deja internate în Turcia, iar Maria a început analizele în vederea pregătirii pentru operaţie. „Maria a dat dovadă din nou că este foarte curajoasă şi are putere să meargă înainte. Vă rugăm din suflet să ne susţineţi, să ne ajutaţi să mergem înainte. Maria are mare nevoie, asta este şansa ei să-i îndrepte coloana, să crească un copil fericit, să poată alerga împreună cu toţi copiii fără să spună <mamă, mă doare>”, a transmis mama Mariei.

Cristina şi Maria şi-au promis că împreună vor plânge, vor râde şi vor reuşi. Maria mai are acasă doi frăţiori care o iubesc şi care se roagă ca ea să se facă bine.

Cei care doresc să o ajute pe Maria pot trimite un SMS la  8832, cu mesajul Maria, sau pot dona orice sumă în conturile Asociaţiei „Salvează o inimă”, Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX, Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001, CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001, COD SWIFT: BTRLRO22, deschis la Banca Transilvania Botoşani, cu menţiunea Dragomir.

Deja ai votat!