Sancțiuni la foc automat aplicate de jandarmii botoșăneni

Cel puțin zece amenzi în fiecare zi. Mai mult de jumătate dintre ele au fost aplicate celor care nu purtau măști de protecție în spațiile publice aglomerate. Așa s-ar putea rezuma în câteva cuvinte bilanțul acțiunilor organizate în luna octombrie a.c. de jandarmii botoșăneni. Cifrele au fost făcute publice astăzi de reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ), care au arătat că luna trecută jandarmii botoșăneni au aplicat 690 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 150.000 de lei.

„Mai mult de jumătate dintre acestea, respectiv 386 de sancțiuni (n.r. – amenzi și avertismente) au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară, în special în ceea ce privește neutilizarea măștilor de protecție în locuri publice”, a arătat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul IJJ Botoșani.

În schimb, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice au fost aplicate 274 de amenzi. Totodată, 30 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte încălcări ale legislației în vigoare (n.r. – fumat în spații publice închise, comerț ilegal și regimul piscicol).

„Jandarmii au acționat atât independent, cât și în sistem integrat, împreună cu polițiști, pentru combaterea faptelor antisociale de natură penală și contravențională, intervenția la apelurile 112 precum și în cadrul misiunilor de prevenire a răspândirii infecției cu coronavirusul SARS CoV-2. Recomandăm cetățenilor să apeleze în cel mai scurt timp numărul unic pentru apeluri de urgență 112 în cazul producerii unor fapte similare, pentru ca intervenția forțelor de ordine să conducă la restabilirea unui climat de ordine și siguranță publică, iar măsurile legale adoptate să aibă efectul scontat”, a adăugat Dan Izotov.

Deja ai votat!