miercuri, martie 22, 2023
AcasăLocalSurpriză la votul pentru vicepreședinția CJ (video)

Surpriză la votul pentru vicepreședinția CJ (video)

Surpriza la votul pentru vicepreședinția Consiliului Județan (CJ).

Grupul PSD, prin vocea Alexandrei Huțu, l-a propus pe liderul de grup Dorin Birta drept vicepreședinte, grupul format din Pro România și ALDE a mandatat-o pe Floarea Marocico să-l nominalizeze pe conducătorul grupului lor de consilieri județeni Bogdan Dăscălescu, iar liberalii, prin vocea liderului Viorel Iliuță au refuzat să facă vreo nominalizare. „Având în vedere că majoritățile au fost negociate și constituite, grupul consilierilor județeni al Partidului Național Liberal nu are nicio propunere pentru poziția de vicepreședinte al Consiliului Județean”, a afirmat Viorel Iliuță, după care s-a trecut al vot.

Consilierii trebuiau să taie cu o linie pe cei cu care nu sunt de acord. Primii care au urcat pe scenă au fost social-democrații. Unii au intrat în cabină fără pix, deci clar nu aveau de gând să taie vreun nume, în timp ce alții au jucat o mică scenetă cerând pix pentru vot sau întârziind secunde bune înainte de a ieși cu buletinul să-l pună în urmă. Au urmat liberalii, majoritatea venind cu pixurile de acasă, cei de la ALDE și în final de la Pro România.

Comisia de numărare a voturilor, din care au făcut parte patru consilieri județeni Sergiu Marian (PSD), Claudiu Vrajotis (PNL), Gheorghe Nazare (ALDE) și Mihaela Hrițcu Lafontain (Pro România) și secretarul județului Stelică Bejenariu, a adus puțină culoare în monotonia înțelegerii politice. Astfel, potrivit voturilor, Bogdan Dăscălescu a fost votat în unanimitate, deci de toți cei 33 de consilieri, în timp ce Dorin Birta a avut doar 21 de voturi, mai puțin cele ale liberalilor.

„A fost o surpriză și pentru mine, plăcută, recunosc, dar mă obligă și consider că încrederea acordată mie, de către PNL spune multe. Spune multe despre așteptările pe care le au și ei”, a declarat Bogdan Dăscălescu, excluzând o eventuală sciziune între noul Pro România și PSD: „îmi doresc o cooperare în întreg Consiliul Județean, pentru că este singura noastră șansă de a ieși din această situație în care este Botoșaniul”.

De partea cealaltă, Dorin Birta, deși exclude posibilitatea unei rupturi a lăsat să se înțeleagă faptul că rezultatul obținut de Dăscălescu ar putea fi și rezultatul unor negocieri între cele două partide, dar nu crede că va fi o colaborare între Pro România, ALDE și PNL: „Votul era previzibil. Eu le mulțumesc tuturor… (Bogdan Dăscălescu – n.r.) este fostul lor coleg și probabil au fost și discuții prealabile”.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
8.1 ° C
10.6 °
7.2 °
90 %
0.5kmh
100 %
mie
13 °
joi
17 °
vin
20 °
sâm
20 °
Dum
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Decât să se curenteze elevii la priză, mai bine se usucă pe mâini natural, că deja e primăvară.  

EDITORIAL

E din ce în ce mai greu de trăit în țara asta, dar, așa cum era de așteptat, nu pentru toată lumea. E ca...

EPIGRAMA ZILEI

Când zbori prea jos cu-a ta mașină Eu doar atât îți spun: Din sens opus poate să vină Un alt nebun... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...