Acțiune a polițiștilor TF în trenuri și stații CFR

Acțiune în forță organizată de polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Botoșani. S-a întâmplat miercuri, pe 4 noiembrie a.c., când polițiștii TF au descins în stațiile CFR, dar și în cele câteva trenuri care mai pleacă din Botoșani.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), acțiunea a urmărit prevenirea și combaterea faptelor ilicite, dar și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în stațiile de cale ferată, trenurile de călători și la trecerile la nivel cu calea ferată.

„Cu ocazia acțiunii au fost oferite recomandări cetățenilor cu privire la modul în care pot evita să devină victimele infracțiunilor de furt în aceste zone, precum și cu privire la respectarea prevederilor legale aflate în vigoare”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale în valoare toatală de peste 1.000 de lei. „Dintre acestea, o sancțiune a fost aplicată pentru nerespectarea prevederilor legii privind ordinea și liniștea publică, iar trei sancțiuni au fost pentru abateri la regimul rutier”, a adăugat Delia Nenișcu.

Deja ai votat!