Permis de conducere fals cumpărat cu 200 de euro

A urcat într-un autocar ca pasager, dar s-a ales cu un dosar penal pentru un permis de conducere fals. Este pățania unui bărbat din Republica Moldova, care urma să se întoarcă în țară din Cehia, dar în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca a fost dat jos din autocar și acuzat de fals material în înscrisuri oficiale.

Întâmplarea s-a petrecut ieri după-amiază, când în PTF Stânca s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul moldovean O.E., în vârstă de 49 de ani, pasager într-un autocar, înmatriculat în Cehia, ce efectua o cursă regulată pe ruta Praga-Chişinău.

La controlul de frontieră, în momentul în care i s-au solicitat documentele de identitate, bărbatul s-a încurcat într-un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republicii Moldova, iar polițistul de frontieră i l-a cerut și pe acesta pentru a-l verifica. Când l-a pus sub lampa de control, polițistul de frontieră a realizat că așa zisul permis este de fapt un fals, întrucât nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unuia autentic.

Pus în situația să explice diferențele, bărbatul a recunoscut în final că a procurat permisul cu pricina prin intermediul unui concetăţean, contra sumei de 200 de euro, cu scopul de a-l folosi pe teritoriul Cehiei, în vederea găsirii unui loc de muncă. Prin urmare, falsul a fost reținut, iar cetățeanul moldovean s-a ales cu un dosar penal.

 

Deja ai votat!