Asfalt turnat cu întârziere pe Ionășeni – Mășcăteni (foto – video)

Cu o întârziere de peste jumătate de an a început să se toarne asfalt pe drumul județean DJ 282, Ionășeni – Mășcăteni. Lucrarea, finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II, trebuie terminată până pe 9 mai 2020, dar abia în această săptămână a început să se toarne asfaltul. Contractul a fost adjudecat în urmă cu doi ani de către firma controlată de Liviu Conțac, Big Conf, cu aproximativ 18 milioane de lei.

Modernizarea acestui sector de drum a presupus, mai întâi, lucrări de stabilizare ale versanților, lucrări la structura căii de rulare, care a fost lăsată o perioadă sub trafic pentru a putea elimina eventuale burdușiri sau tasări, și acum s-a trecut la turnarea primului strat de asfalt. „Au început să toarne asfaltul și ne rugăm ca vremea să țină cu noi, poate termină în toamna aceasta. Ne-am săturat să tot ne rupem mașinile în gropi. Sudul județul parcă e desprins din altă lume”, a declarat un locuitor din zonă care circulă frecvent pe acest sector de drum.

E adevărat că sunt întârzieri pe acel sector de drum, dar bine că s-a apucat să toarne asfaltul

Noul președinte al Consiliului Județean (CJ), Doina Federovici, a recunoscut că lucrările sunt în oarece întârziere, dar speră ca până la venirea frigului, atât timp cât vremea încă mai permite, constructorul să lucreze pe acest sector pentru a-l finaliza. „Vă dați seama că noi avem primul interes de a termina această lucrare. E adevărat că sunt întârzieri pe acel sector de drum, dar bine că s-a apucat să toarne asfaltul. Inventariez situația de la nivelul județului să am o imagine de ansamblu și să vedem ce se poate face pentru a pune lucrurile în mișcare”, a declarat Doina Federovici, adăugând că intenționează să meargă să vadă la fața locului starea lucrărilor.

Acest sector de drum ce se modernizează prin PNDL este unul cu lucrările avansate, probleme mari fiind pe sectorul Vorona – Oneaga, unde lucrările au fost abandonate mai multe luni. După ce a preluat Transporturi Auto (n.r. – firma care a câștigat licitația pentru modernizarea drumului) de la tatăl său, Liviu Conțac a semnat un act adițional cu Direcția Județeană de Drumuri și Poduri pentru noi termene privind modernizarea drumului ce trebuia finalizată încă din primăvară. În acel moment, lucrările efectuate erau sub 10% din total.

Deja ai votat!