Autoritățile intensifică acțiunile pentru combaterea pandemiei

Din cauza creșterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2, autoritățile intensifică controalele în teren pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție în spațiile publice.

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au acționat pentru verificarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, dar și mijloace de transport în comun.

Astfel, pe raza întregului județ, au fost organizate cinci acțiuni punctuale, în sistem integrat, în cadrul acestora fiind controlate 100 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, precum și 97 de mijloace de transport în comun.

„Echipele de control au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.500 de lei, persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

În acest context, autoritățile recomandă populației să respecte măsurile impuse din cauza pandemiei de coronavirus și prevederile legale aflate în vigoare. „Nu dorim să aplicăm sancțiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii”, a subliniat Delia Nenișcu.

 

Deja ai votat!