Blocaj în CL de la stabilirea comisiilor de specialitate (VIDEO)

Consilierii municipali au discutat mai bine de o oră, în contradictoriu, despre stabilirea comisiilor de specialitate. Deşi au existat două pauze pentru consultări, aceştia nu au ajuns la consens.

În cadrul şedinţei, s-a anunţat că Liviu Toma, de la Pro România, s-a afiliat grupului PSD. În aceste condiţii, social democraţii au anunţat că deţin majoritatea în deliberativul local, respectiv 12 voturi, lucru cu care liberalii nu au fost de acord. Social democraţii au tot făcut trimitere la prevederile Codului Administrativ, explicaţii a dat şi secretarul general al municipiului, Ioan Apostu, dar cu toate acestea, liberalii au rămas pe poziţie, nefiind de acord cu repartizarea numărului de locuri din comisii, pe formaţiuni politice.

Stimați colegi ai grupului PNL. Fac un apel la dumneavoastră să nu blocați activitatea Consiliului Local, încă de la prima ședință cu această atitudine refractară pe care o aveți, prin care nu doriți să participați la vot. Am început cu stângul acest mandat al CL prin lipsa dumneavoastră și măcar în al 13-lea ceas, vă rog frumos să înțelegeți că acesta a fost rezultatul votului și să nu blocați cu tot felul de proceduri și tertipuri, probabil dosare în instanță sau ce mai vreți să faceți și să respectați voința cetățenilor și respectul pe care îl datorăm prin ceea ce se așteaptă de la noi. Stați cu mâinle în sân și nu faceți nimic, vă opuneți, nu participați, din prima ședință a CL. Vă rog frumos să vă regândiți atitudinea pe care o aveți, cred că botoșănenii așteaptă altceva de la noi”, a spus primarul Cosmin Andrei.

Consilierii liberali au refuzat să facă nominalizări în comisiile de specialitate.

În cele din urmă, au fost desemnaţi în comisii, consilieri PSD, USR-PLUS şi consilierul de la Pro România, iar pe locurile rezervate liberalilor s-a trecut „reprezentant PNL”.

 

Deja ai votat!