spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTCJ și-a stabilit comisiile de lucru (video)

CJ și-a stabilit comisiile de lucru (video)

Consiliul Județean (CJ) Botoșani are de miercuri componența completă. În ședința în care au depus jurământul și cei șapte supleanți, s-a votat și hotărârea de constituire a comisiilor de specialitate. Acestea vor păstra structura din vechiul CJ. Prima care s-a reunit a fost Comisia pentru administrație publică locală, juridică, disciplină, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor, cooperare, parteneriate și fonduri europene. Ea este alcătuită din nouă membri. Cinci de la PSD, Cristina Breşug, Andron Țîmpău, Alexandra Huțu, Constantin-Cristian Nistor și Dorin Birta, trei de la PNL, Gabriel-Augustin Alecsandru, Liviu Hrimiuc și Ionuț Gireadă, cărora li se adaugă Gheorghe Nazare, ca reprezentant ALDE.

Comisiile se vor întruni în viitorul apropiat pentru a-și alege conducerile

Celelalte trei comisii, urmează să se întrunească în viitorul apropiat pentru a-și alege conducerile, dar, mai mult ca sigur, acestea vor avea președinți și secretari tot de la PSD, social-democrații și aliații lor de la Pro România și ALDE având majoritate.

Comisia pentru activităţi economice, buget, finanţe, administrarea domeniului public şi privat al judeţului, servicii publice şi agricultură este alcătuită din: Constantin-Neculai Pătrăuceanu, Cristina Breşug, Constantin-Dan Deleanu, Cristina-Andreea Andrei și Grosu-Cristian Pintilei (toți de la PSD), Viorel Iliuță, Agnes-Mihaela Holcă și Sorin Cornilă (PNL) și Floarea Marocico (ALDE)

Din Comisia pentru amenajarea teritoriului şi urbanism, lucrări publice, monumente istorice şi de arhitectură, protecţia mediului şi turism fac parte: Dorin Birta, Constantin-Cristian Nistor, Cătălin-Cristian Olaru, Gabriel Galan și Mioara-Paula Jurgiu (toți de la PSD), Lazăr-Claudiu Vrajotis, Lucian-Dinu Aroșoaie și Valerian Andrieș (PNL) și Mihaela Hrițcu-Lafontain (Pro România).

Comisia pentru învăţământ, sănătate, familie, muncă şi protecţie socială, culte, activităţi social-culturale, sportive, tineret şi de agrement este singura în care social-democrații au doar patru membri: Constantin-Neculai Pătrăuceanu, Elena-Ramona Guraliuc, Galia Hrimiuc și Sergiu Marian. Acestora li se adaugă trei liberali, Radu Malancea, Rodica Abăcioaei și Mariana-Mirela Saucă, Corneliu-Bogdan Dăscălescu de la ALDE și Doru-Costel Gavrilaș de la Pro România.

Astfel, se poate observa că patru social-democrați, Cristina Breşug, Dorin Birta, Constantin-Cristian Nistor și Constantin-Neculai Pătrăuceanu, fac parte din câte două comisii.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...