Cromatică şi sentiment la Galeriile de Artă „Ştefan Luchian”

În perioada 4 – 19 noiembrie, Galeriile de Artă ,,Ştefan Luchian” Botoşani găzduiesc expoziţia personală „CROMATICĂ & SENTIMENT”, cu lucrări realizate de Lila Lungulescu.

Expoziția poate fi vizitată, gratuit,  în perioada 4 – 19 noiembrie 2020,  zilnic, între orele 9:00 – 16:00, cu respectarea normelor impuse de pandemia cu Covid 19.

Pasionată de artă, în general, și de pictură – în mod special, Lila Lungulescu, absolventă a studiilor de masterat în arte – specializarea pictură la Universitatea de Artă „George Enescuˮ Iași – Facultatea de Arte Vizuale și Design și membru stagiar al Uniunii Artiştilor Platici din România, din 2019, caută și găsește în culoare sensuri și înțelesuri noi și încifrează cromatic chipuri și locuri.

Lila Lungulescu, la cea de-a treia expoziţie personală la Galeriile de Artă „Ştefan Luchian

În urmă cu doi ani, Lila Lungulescu a avut prima expoziţie personală denumită „Orizonturi dispărute”, la galeriile botoşănene. A urmat expoziția intitulată „Culorile Nordului”, în septembrie 2019. „Ca și la expozițiile precedente, pe simeze se regăsesc și peisaje și naturi statice, dar și numeroase portrete, lucrările fiind realizate în perioada 2018 – 2020. De asemenea, în perioada 2019-2020, artista a fost prezentă cu expoziții personale și pe simezele altor instituții de cultură / învățământ: Galeria Gutenberg al Colloseo, Roma, Italia – expoziția <Naturalisimo astratto e cromie dele spirito> (noiembrie 2019), Muzeul Bucovinei – Suceava, Sala POD – expoziția <Figurativ & Abstract> (decembrie, 2019) și Galeria Victoria  – Iași a UAPR, expoziția <Naturalism abstract și culorile spiritului> (august 2020)”, a declarat muzeograful Ana Coşereanu.

În ultimii cinci ani, Lila Lungulescu a participat la peste 50 de expoziții de grup și a primit aprecieri pentru activitatea artistică: Premiul I, secțiunea pictură-grafică –Expoziția Internațională de Arte Plastice și decorative 2015 a Școlilor Populare de Arte, ediția a XXI-a,  (decembrie, 2015), Premiul de Excelență –  la proiectul-concurs  de artă grafică și fotografie „Imagine RO”, Tokyo (Japonia) concurs desfășurat cu sprijinul Ambasadei României în Japonia (august 2016) și Premiul pentru tehnică mixtă, secțiunea pictură, expoziția de artă plastică  ,,DRAGOBETE ART.ROˮ, organizată de UAPR Iași și CCD Spiru Haret, Iași  (martie 2020).

Deja ai votat!