Imobilizat și dus la poliție pentru că nu purta masca de protecție

Un botoșănean care nu purta mască de protecție a fost ridicat de polițiști și dus la sediul poliției pentru cercetări.

S-a întâmplat ieri, pe 5 noiembrie a.c., în timpul unui control efectuat de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice. Surprins în interiorul unei societăți comerciale, un bărbat de 38 de ani, care nu purta masca de protecție, deși acest lucru este obligatoriu în toate spațiile publice (închise/deschise) de pe raza municipiului Botoșani, individul a ripostat.

„Deși i s-a adus la cunostință faptul că portul măștii de protecție este obligatoriu, bărbatul a refuzat să se conformeze. Mai mult de atât, la solicitarea polițiștilor de a se legitima, acesta a devenit recalcitrant și a refuzat oferirea de date care să conducă la identificarea sa”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspctoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.

Cu sprijinul jandarmilor, bărbatul a fost imobilizat și condus la sediul politiei, unde i-a fost stabilită identitatea și a fost amendat cu 3.500 de lei. (2.500 pentru nerespectarea obligativității de a purta masca de protecție și 1.000 de lei pentru refuz de legitimare și adresare de injurii).

Deja ai votat!