Municipiul Botoşani are viceprimari (video)

În urmă cu câteva minute a fost finalizată procedura de vot pentru desemnarea viceprimarilor municipiului Botoşani. După o şedinţă maraton, viceprimari au fost desemnaţi Bogdan Buhăianu (PSD, foto 1) şi Liviu Toma (Pro România, foto 2).

În cursa pentru fotoliul de viceprimar, liberalii l-au propus pe Marius Oroşanu.

În urma votului secret, consilierul liberal Marius Oroşanu a întrunit 11 voturi, Bogdan Buhăianu 12 voturi, iar Liviu Toma 21 de voturi, semn că a fost votat şi de liberali.

Rezultatul votului a fost anunţat de Călin Bosovici, preşedintele de şedinţă, în aplauzele celor prezenţi. Tot el a fost şi primul care i-a felicitat pe cei doi viceprimari.

Liviu Toma va fi înlocuitorul primarului Cosmin Andrei

Conform Codului Administrativ, tot consilierii municipali sunt cei care votează care viceprimar îl înlocuieşte pe primar, atunci când acesta este plecat.

Şi de această dată, Liviu Toma a obţinut mai multe voturi. La votul secret pentru desemnarea înlocuitorului primarului, Liviu Toma a primit 12 voturi, iar Bogdan Buhăianu 11.

Liviu Toma a intrat în deliberativul local cu un singur vot, însă, graţie înţelegerilor politice, el a devenit viceprimar şi, mai mult, va fi cel care îl va înlocui pe primarul Cosmin Andrei, atunci când acesta va fi plecat.

Deja ai votat!