joi, martie 30, 2023
AcasăLocalMunicipiul Botoşani are viceprimari (video)

Municipiul Botoşani are viceprimari (video)

În urmă cu câteva minute a fost finalizată procedura de vot pentru desemnarea viceprimarilor municipiului Botoşani. După o şedinţă maraton, viceprimari au fost desemnaţi Bogdan Buhăianu (PSD, foto 1) şi Liviu Toma (Pro România, foto 2).

În cursa pentru fotoliul de viceprimar, liberalii l-au propus pe Marius Oroşanu.

În urma votului secret, consilierul liberal Marius Oroşanu a întrunit 11 voturi, Bogdan Buhăianu 12 voturi, iar Liviu Toma 21 de voturi, semn că a fost votat şi de liberali.

Rezultatul votului a fost anunţat de Călin Bosovici, preşedintele de şedinţă, în aplauzele celor prezenţi. Tot el a fost şi primul care i-a felicitat pe cei doi viceprimari.

Liviu Toma va fi înlocuitorul primarului Cosmin Andrei

Conform Codului Administrativ, tot consilierii municipali sunt cei care votează care viceprimar îl înlocuieşte pe primar, atunci când acesta este plecat.

Şi de această dată, Liviu Toma a obţinut mai multe voturi. La votul secret pentru desemnarea înlocuitorului primarului, Liviu Toma a primit 12 voturi, iar Bogdan Buhăianu 11.

Liviu Toma a intrat în deliberativul local cu un singur vot, însă, graţie înţelegerilor politice, el a devenit viceprimar şi, mai mult, va fi cel care îl va înlocui pe primarul Cosmin Andrei, atunci când acesta va fi plecat.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
6.2 ° C
7.8 °
6.1 °
40 %
0.9kmh
32 %
joi
6 °
vin
12 °
sâm
16 °
Dum
10 °
lun
6 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Lângă Colegiul Eminescu a mai rămas un garaj care rezistă. Și la vânt și la primărie.

EDITORIAL

Clocot mare cu pensiile speciale. Opoziția reclamă nereguli peste nereguli, cei de la butoane au uitat cum eliminau pensiile speciale în treizeci de zile...

EPIGRAMA ZILEI

O clauză fără de temei E-n dogmele lor sacre Că poți să ai zeci de femei Însă … cu tot cu soacre! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...