vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTMunicipiul Botoşani are viceprimari (video)

Municipiul Botoşani are viceprimari (video)

În urmă cu câteva minute a fost finalizată procedura de vot pentru desemnarea viceprimarilor municipiului Botoşani. După o şedinţă maraton, viceprimari au fost desemnaţi Bogdan Buhăianu (PSD, foto 1) şi Liviu Toma (Pro România, foto 2).

În cursa pentru fotoliul de viceprimar, liberalii l-au propus pe Marius Oroşanu.

În urma votului secret, consilierul liberal Marius Oroşanu a întrunit 11 voturi, Bogdan Buhăianu 12 voturi, iar Liviu Toma 21 de voturi, semn că a fost votat şi de liberali.

Rezultatul votului a fost anunţat de Călin Bosovici, preşedintele de şedinţă, în aplauzele celor prezenţi. Tot el a fost şi primul care i-a felicitat pe cei doi viceprimari.

Liviu Toma va fi înlocuitorul primarului Cosmin Andrei

Conform Codului Administrativ, tot consilierii municipali sunt cei care votează care viceprimar îl înlocuieşte pe primar, atunci când acesta este plecat.

Şi de această dată, Liviu Toma a obţinut mai multe voturi. La votul secret pentru desemnarea înlocuitorului primarului, Liviu Toma a primit 12 voturi, iar Bogdan Buhăianu 11.

Liviu Toma a intrat în deliberativul local cu un singur vot, însă, graţie înţelegerilor politice, el a devenit viceprimar şi, mai mult, va fi cel care îl va înlocui pe primarul Cosmin Andrei, atunci când acesta va fi plecat.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...