Pușcărie pentru violatorul capturat de ziua lui

Un bărbat în vârstă de 47 de ani, care a răpit o femeie din comuna Havârna, a sechestrat-o și a violat-o timp de trei zile, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Darabani la patru ani și patru luni de închisoare cu executare pentru viol și lovire. În schimb, pentru violare de domiciliu și lipsire de libertate în mod ilegal, instanța a dispus achitarea din lipsă de probe. În schimb, la pedeapsă s-au adăugat și câteva zile rămase neexecutate dintr-o condamnare mai veche, astfel că în final bărbatul va avea de executat 8 ani, 8 luni şi 8 zile închisoare în regim de detenție. În plus, după ce va ieși din pușcărie, individul nu va avea voie să se apropie de victimă sau să vorbească cu ea timp de cinci ani.

Eliberat în baza recursului compensatoriu

Originar din Constanța, Stelică U. a fost eliberat condiționat din pușcărie în vara lui 2018, în baza recursului compensatoriu, după ce a fost condamnat la 23 de ani de pușcărie pentru un omor deosebit de grav comis în București. Individul, care moștenise o casă în comuna Havârna după decesul tatălui său, s-a gândit să vină în județul Botoșani pentru a vedea starea clădirii.

Pe 25 august 2019, când țara vuia în urma cazului de la Caracal, unde un individ a răpit două tinere, le-a sechestrat și violat, după care le-a ucis, Stelică U. a pus în aplicare un plan diabolic, inspirat parcă din grozăvia din județul Olt. Bărbatul, care trăise ultimii ani din viață numai prin pușcării, a intrat în locuinţa unei femei în vârstă de 72 de ani, din comuna Havârna, a imobilizat-o și a dus-o cu forța în casa lui, unde a abuzat de ea. Grozăvia a ieșit la iveală abia în 27 august, când fiul femeii a mers la poliție și a anunțat dispariția septuagenarei.

Victimă salvată de polițiști

În ziua cu pricina răpitorul tocmai își serba ziua de naștere. Cum toate indiciile conduceau spre Stelică U., polițiștii s-au dus direct la domiciliul acestuia. Iniţial, bărbatul a negat că femeia s-ar afla în locuinţa sa, însă unul dintre agenți a avut prezența de spirit să arunce o privire pe fereastră și a observat-o pe victimă în locuință.

Fără să mai stea pe gânduri, polițiștii au trecut la acțiune. L-au imobilizat pe bărbat şi au pătruns în interiorul imobilului. Femeia prezenta urme de violenţă pe trup şi a declarat că a fost sechestrată, violată şi agresată fizic. Acuzat de violare de domiciliu, lipsire de libertate şi viol, Stelică U. a fost reținut și ulterior arestat preventiv, el fiind și în prezent în spatele gratiilor.

 

Deja ai votat!