Tată trimis în spatele gratiilor după ce a uitat de copil

0

Și-a ignorat copilul, iar acum va ajunge în pușcărie. Este cazul unui botoșănean plecat la muncă în Italia, care a fost condamnat definitiv la șase luni de închisoare cu executare pentru abandon de familie, după ce nu a plătit pensia alimentară pentru copil timp de mai bine de patru ani.

Bărbatul, Florin I., a fost căsătorit cu o tânără din comuna Vorona, dar în 2017, din cauza disensiunilor, căsnicia lor a eșuat. În urma divorțului, botoșăneanul a fost obligat de instanță la plata unei pensii lunare de întreținere de 150 de euro față de băiatul rezultat în timpul căsniciei. Plecat în străinătate, bărbatul a plătit vrei 300 de euro, după care nu a mai achitat niciun leu.

Bărbat acuzat de abandon de familie

Acuzat de abandon de familie, Florin I. a fost anchetat penal în primă fază și apoi trimis în judecată, acumulând, până în luna februarie 2019, o restanță totală în cuantum de 3.532 euro. Chemat în instanță, bărbatul a recunoscut totul și a susținut că o bună perioadă a fost nevoit să revină în țară, unde a lucrat în construcții pe un salariu de 1.000 de le. Prin urmare, el a solicitat mai multe amânări pentru achitarea integrală a debitului. Cu toate acestea, bărbatul nu și-a îndeplinit obligația de plată și a achitat numai 200 de lei, în timpul procesului. Prin urmare, magistrații Judecătoriei Botoșani l-au condamnat la șase luni de închisoare în regim de detenție.

În disperare de cauză, bărbatul a contestat sentința, dar Curtea de Apel a menținut decizia judecătorilor botoșăneni, hotărârea definitivă fiind pronunțată la începutul acestei săptămâni. În baza mandatului emis de instanță, Florin I. urmează să fie încarcerat pentru executarea pedepsei.

 

Deja ai votat!
se încarcă...