Trei medici din Spitalul Județean diagnosticați cu Covid

Trei dintre cei mai apreciați medici din cadrul Spitalului Județean de Urgență au fost diagnosticați cu Covid19 după ce au fost testați pozitiv. Este vorba de un medic infecționist și doi medici de specialități chirurgicale. Cei trei au resimțit simptome specifice Covid și au fost testați, rezultatele fiind pozitive.

Judeţul a urcat trei trepte în clasamentul naţional al îmbolnăvirilor

La nivel judeţean, incidenţa îmbolnăvirilor a ajuns la 2,32 per mia de locuitori. Municipiul Botoşani prezenta ieri o rată de infectare de 4,85 şi Dorohoi una de 3,45, în vreme ce comuna Adăşeni figurează cu un raport de 11,68 per mia de locuitori, Curteşti cu 4,56, iar Suharău cu 4,09. Încă pe scenariu „roşu”, la fel ca şi celelalte cinci unităţi administrativ-teritoriale evidenţiate, comuna Văculeşti se menţine la 2,91.

Ca urmare a acestor date, judeţul a urcat trei trepte în clasamentul naţional, ajungând de pe locul 30 pe 27 ca număr de cazuri de Covid de la începutul pandemiei.

Până ieri, în rândul botoşănenilor infectaţi cu noul coronavirus, s-au înregistrat 149 de decese, dintre care trei declarate în ultimele 24 de ore. Bilanţul vindecaţilor este de 2.084.

În intervalul precedent, fuseseră depistate 110 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, la nivelul judeţului.

Deja ai votat!