Se pune lacăt pe piețele din spațiile închise (video)

0

Piețele și târgurile din județul Botoșani vor fi închise de luni dimineață.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) s-a reunit în această după-amiază și a prelucrat ultimele decizii luate de Guvern și de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) și astfel s-a hotărât închiderea târgurilor și piețelor închise. La Botoșani, cel mai afectate sunt Piața Centrală, Piața Viilor și Piața Dorohoi.

În timpul ședinței s-a iscat un schimb de replici mai dur între prefectul Dan Nechifor și directorul Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Botoșani. Cert e că decizia luată la propunerea CNSU despre acest lucru vorbește și, așa cum sublinia Nechifor, dacă facem analogie cu definiția dată teraselor deschise, atunci se pune lacăt pe piețele în spații închise.

În urma ședinței CJSU a reieșit că mâine se vor căuta soluții pentru aceste piețe, prefectul urmând să solicite autorităților centrale o definiție clară a piețelor agroalimentare închise, astfel încât să se ia decizia corectă față de prevederile legale.

O soluție ar fi doar închiderea tarabelor, iar ramele cu spații comerciale în care funcționează diferite magazine alimentare și nealimentare, farmacii, agenții loto sau centre de frumusețe să le fie aplicate regimul spațiilor comerciale din mall-uri.

Problemele mari sunt în cazul halelor de lactate, carne și preparate din carne, care nu pot fi scoase în exterior, așa cum se întâmplă în cazul celor de legume.

Deja ai votat!