Cafenea închisă cu poliția. Administratorul amendat cu 10.000 de lei

0

Administratorul unei cafenele din centrul municipiului Botoșani a fost amendat de polițiști cu 10.000 de lei. Totodată, opt persoane care se aflau în fața localului au fost sancționate cu amendă contravențională pentru faptul că nu purtau mască de protecție.

Sancțiunile au fost aplicate ieri, în timpul unor controalelor care au loc pentru verificarea modului în are sunt respectate măsurile de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul SARS-CoV-2. „În timpul efectuării controalelor, forțele de ordine împreună cu reprezentanții instituțiilor statului cu atribuții de control au constatat faptul că la un local public de pe strada Cuza Vodă, din municipiul Botoșani, nu sunt respectate măsurile impuse de către autorități. În interiorul localului au fost identificate peste 20 de persoane care nu respectau măsurile de distanțare socială, iar mesele nu erau așezate conform prevederilor legale”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În total, la activitățile desfășurate au participat peste 200 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică precum și lucrători din cadrul Protecției Consumatorului și Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Astfel, la nivelul județului Botoșani au fost organizate 10 acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost verificate 150 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate. „În total, au fost aplicate 137 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 34.000 de lei”, a subliniat purtătorul de cuvânt în cadrul IPJ.

Dintre acestea, 136 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu au purtat masca de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu, cealaltă amendă fiind aplicată administratorului localului de pe Cuza Vodă, pentru organizarea de activități în spațiu privat închis pentru care au fost instituite restricții.

 

Deja ai votat!
se încarcă...