Cosmin Andrei, despre închiderea pieţelor – „Sunt măsuri total neadecvate”

Cosmin Andrei, primarul municipiului, s-a declarat astăzi revoltat de deciziile luate la nivel central în privinţa funcţionării pieţelor. „Guvernul ne pune să dărâmăm pieţele, ca să putem funcţiona la interior, sau să scoatem oamenii afară, în frig, să creăm densitate mai mare decât este acum, dumnealor considerând că acestea sunt măsurile care trebuie luate pentru prevenirea răspândirii virusului SARS CoV 2. Sunt măsuri total neadecvate, care nu au nicio legătură cu realitatea, sunt luate din birou doar pentru a arăta populaţiei că fac ceva pentru prevenirea răspândirii acestui virus, măsuri care nu sunt acceptate de populaţie şi care provoacă reale tensiuni în societate”, a spus primarul.

Pieţe modificate conform reglementărilor guvernamentale

Edilul a reamintit că i-a rugat pe reprezentanţii Prefecturii să solicite la Bucureşti să se modifice Hotărârea de Guvern, pentru a preîntâmpina aceste tensiuni, însă nu s-a întâmplat nimic. Deşi municipalitatea era dispusă să ia toate măsurile care se aplică în marile centre comerciale, pentru ca activitatea în pieţe să se desfăşoare ca şi până acum, în cele din urmă s-a trecut la efectuarea unor lucrări în ton cu ultimele reglementări guvernamentale.

Edilul a anunţat că echipele municipalităţii s-au apucat să facă modificări în Piaţa Viilor, pentru a putea păstra comercianţii în interior. Astfel, au fost demontate geamurile de pe două laturi ale pieţei. Măsura i-a nemulţumit pe comercianţii care s-au plâns că „nu pot lucra în frig şi în curent”. În Piaţa Centrală, comercianţii din hala de legume şi cei din hala de lactate îşi vor vinde produsele la tarabe amplasate în exterior. În hala de carne, comercanţii vor rămâne la tarabele lor deoarece au standuri similare cu cele din centrele comerciale. „Nu sunt măsuri pe care le luăm în acord cu ceea ce consideram noi, dar suntem constrânşi de către guvern să facem acest lucru”, a mai spus Cosmin Andrei.

Deja ai votat!