Linie telefonică de consiliere, destinată elevilor și părinților

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, alături de conducerile inspectoratelor şcolare din ţară și directorii Centrelor Județene de Resurse și Asistență Educațională, a avut astăzi, 9 noiembrie, o videoconferinţă cu Monica Anisie, ministrul Educației.  În cadrul videoconferinței, ministrul a prezentat măsurile adoptate pentru această perioadă de suspendare a cursurilor. Măsurile vizează continuarea procesului de predare-învățare-evaluare și componenta socio-emoțională (oferirea de consiliere psihologică pentru elevi, profesori și părinți).

În acest sens, inspectoratele școlare vor elabora un plan de intervenție local pentru fiecare şcoală, astfel încât toți copiii să aibă acces la educație.

Conducerea Ministerului Educaţiei a anunţat că, fiecare inspectorat, prin intermediul CJRAE, va pune la dispoziție, zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 8:00-16:00, o linie telefonică de consiliere, destinată elevilor și părinților, care vor fi sprijiniți de specialiști pentru a gestiona mai ușor această perioadă în care au nevoie de îndrumare, sprijin emoțional și consiliere. Numerele de telefon vor fi afișate pe site-ul IŞJ și pe paginile web ale Ministerului Educației și Cercetării: www.edu.ro și http://educatiacontinua.edu.ro.

„În contextul actual, pentru a veni în sprijinul elevilor și al cadrelor didactice, consilierii școlari vor participa și la orele de dirigenție. Complementar,  CJRAE va organiza și sesiuni online pentru profesorii diriginți, dar și pentru părinți, sesiuni care au drept scop o mai bună gestionare a diferitelor situații cu care ei se pot confrunta în această perioadă”, au mai transmis reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Deja ai votat!