Majoritatea angajaților trebuie să treacă în telemuncă (video)

Noile restricții adoptate de către guvern vizează și activitatea salariaților, iar cea mai importantă este generalizarea telemuncii. Astfel, angajatorii trebuie să dispună munca la domiciliu sau în regim de telemuncă. Aceasta se poate desfășura și cu echipamentele telesalariatului.

Dacă au peste 50 de angajați și nu este posibilă telemunca sau munca la domiciliu, Guvernul cere angajatorilor din sistemul privat, autorităților și instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome, societăților sau companiilor naționale să organizeze programul de lucru astfel încât salariații să fie împărțiți în grupe care să înceapă și să termine activitatea la o diferență de cel puțin o oră.

Pentru a veni în sprijinul angajatorilor, dar și al salariaților care ar putea avea neclarități în ceea ce privește implementarea măsurilor luate de Guvern privind relațiile de muncă, Ministerul Muncii și Protecției Sociale va deschide, începând de astăzi, un Tel Verde unde vor putea fi solicitate informații suplimentare. Numărul de telefon alocat este 0.800.868.622 si va putea fi apelat de luni până vineri între orele 9:00 – 21:00.

Deja ai votat!