Soluții căutate pentru asigurarea funcționalității piețelor

Cosmin Andrei, primarul municipiului, a participat ieri la o ședință de lucru, la Instituția Prefectului, în vederea identificării unor soluții privind funcționalitatea piețelor din oraș.

Potrivit edilului, există deja nemulţumiri în rândul comercianţilor şi nu este exclus ca aceştia să ajungă la proteste.

Prin urmare, primarul a propus ca cele două sectoare agroalimentare să funcționeze, cu anumite măsuri de siguranță. Acesta a sugerat să se respecte în continuare măsura purtării măștilor de către toți comercianții și clienți, spațiile să fie limitate pentru respectarea măsurilor de distanțare iar la intrările în halele de legume, lactate și carne, să fie măsurată temperatura celor care tranzitează perimetrul.

Mai mult, primarul a arătat că prevederile menționate în aceeași hotărâre, privind mutarea meselor din interior în exterior, nu pot fi aplicate, întrucât, atât la hala de carne cât și la cea de lactate, acestea sunt fixate ori au vitrine frigorifice care necesită sursă de alimentare pentru funcționare.

Nu în ultimul rând, în interiorul acestor hale sunt deschise și alte puncte de lucru, cum ar fi farmacii sau magazine care, dacă vor fi închise, se vor putea adresa instanțelor de judecată.

Măsuri de protecţie ca în supermarketuri

Vă rog să solicitați la nivel național modificarea acestei hotărâri, pe specificul local. Ne cereți să luăm niște măsuri care nu pot fi duse la îndeplinire și nu este bine ce facem. Sunt de acord să respectăm aceleași condiții ca în super și hipermarketuri, dar să nu închidem piețele”, a fost mesajul primarului Cosmin Andrei adresat prefectului județului.

În urma acestor discuții, s-a convenit ca Primăria Botoșani, prin Administrația Piețelor, să emită o adresă către Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI), cu propuneri de limitare și nu de suspendare a activității.

Această adresă a și fost transmisă. Aceasta prevede limitarea numărului de clienți care vor avea acces în hale în același timp, cu circuite separate, asigurarea de dezinfectanți sau ventilarea constantă a suprafețelor închise, cu uși și geamuri deschise.

Deja ai votat!