Vremea continuă să se răcească

0

Vremea continuă să se răcească, fapt care demonstrează că iarna nu e departe. Astfel, vom avea parte de o săptămână cu temperaturi apropiate de normalul termic al perioadei. Maximele doar astăzi mai pot depăși 10ºC, urmând ca de mâine ele să coboare spre 8ºC, în timp ce minimele se mențin ușor pozitive, 1ºC-2ºC, existând însă posibilitatea, în special pe văile și luncile județului să aibă valori negative, în special dimineața. Deci, e posibil ca în această săptămână să avem parte de brumă.

Un alt fenomen la care ne putem aștepta în această perioadă este ceața, mai ales dimineața. Pe acest fond de umezeală și temperaturi scăzute vom putea găsi parbrizele mașinilor acoperite cu un start subțire de gheață.

În stratul de sol 0-20 centimetri, aprovizionarea cu apă accesibilă plantelor de grâu de toamnă se va situa în limite apropiate de optim și optime, în majoritatea zonelor de cultură din județ. Regimul termic din aer şi sol va fi în general optim desfăşurării ritmurilor biologice ale culturilor de câmp, în cea mai mare parte a județului. Uniformitatea şi vigurozitatea plantelor va fi bună şi medie pe terenurile cu o aprovizionare satisfăcătoare cu apă a solului.

Deja ai votat!
se încarcă...