Ajutor cerut pentru trei copii cu aripile frânte de sărăcie

Trei copii din comuna Vârfu Câmpului locuiesc cu mama şi bunica lor într-o casă care nu a fost niciodată racordată la reţeaua electrică. Pentru ei orele online rămân o poveste frumoasă. Băiatul cel mare este în clasa zero, iar mijlociul şi fetiţa cea mică sunt la grădiniţă. Familia nu dispune de resursele necesare pentru a le achiziţiona copiilor tablete cu care să poată să participe la orele online. Copiii îşi doresc măcar câte un telefon pentru a putea ţine legătura cu colegii lor. Pentru că ştiu că se apropie o perioadă cu multe cadouri în special pentru copiii cuminţi, ei mai vor şi câte o maşină cu telecomandă.

Mama lor, Mihaela-Dumitriţa Halici, are 26 de ani, iar micuţii au şapte, şase şi trei ani. Tatăl copiilor a plecat în urmă cu doi ani la muncă în străinătate, dar nu a trimis niciun ban acasă. Singurul venit al familiei este alocaţia copiilor. Tatăl Mihaelei şi bunicul copiilor este plecat la muncă în ţară, pentru a asigura cele necesare traiului de zi cu zi.

Mihaela este în proces cu soţul ei pentru pensia alimentară. Grija ei este de a le asigura hrana zilnică, racordarea casei la reţeaua electrică fiind o chestiune de domeniul SF.

„Mi se rupe sufletul ori de câte ori găsesc copii cu aripile frânte de sărăcie”

Cazul acestei familii a fost făcut public de Daniel Câşlariu, preşedintele Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani.

Am decis să ajut şi această familie pentru că mi se rupe sufletul ori de câte ori găsesc copii cu aripile frânte de sărăcie. Urgenţa este racordarea casei la reţeaua electrică. Reprezentanţii E.On mi-au promis că ajung în zonă pentru a vedea ce costuri sunt pentru a racorda locuinţa la reţeaua electrică. Am discutat şi cu doamna primar al comunei Vârfu Câmpului, Maria Huţu, care a promis că pune la dispoziţie un buldoexcavator pentru a efectua lucrările necesare pentru îngroparea cablului electric”, a declarat Daniel Câşlariu.

El face apel la toţi cei care pot să-l ajute pentru a racorda casa familiei la reţeaua electrică. Din păcate, casa se află 400 de metri de ultimul stâlp de electricitate, astfel că racordarea nu este simplă. Cei care doresc să ajute această familie au la dispoziţie conturile: RO03BTRLRONCRT0530156401 (lei), RO50BTRLEURCRT0530156401 (euro), RO08BTRLGBPCRT0530156401 (lire sterline), Codul Swift BTRLRO22, cu specificația „electricitate”.

Deja ai votat!