Magazine verificate de polițiști. La ora 21 se trag obloanele

Încălcarea restricțiilor impuse de autorități în contextul stării de alertă se lasă cu amenzi. O demonstrează și acțiunea organizată de polițiști în noaptea de 9 spre 10 noiembrie a.c., începând cu ora 23, pe raza municipiului Botoșani, pentru verificarea respectării noilor norme, în special cele referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei fără a avea un motiv justificat și la obligativitatea operatorilor economici de a suspenda activitatea începând cu ora 21. Astfel, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean, verificările efectuate în trafic și controalele organizate prin magazine au adus noi amenzi. Astfel, cu ocazia acțiunii au fost legitimate 77 de persoane și controlate peste 50 de autovehicule.

„În urma neregulilor constatate au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 9.000 de lei, dintre care 19 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea restricțiilor privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei precum și pentru nerespectarea programului de lucru al unor operatori economici. Astfel de acțiuni vor avea loc în fiecare seara pe raza întregului județ pentru prevenirea răspândirii efectelor pandemiei”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

În acest context, autoritățile recomandă respectarea măsurilor instituite la nivel național, cetățenii fiind sfătuiți să se documenteze cu privire la prevederile legislative în vigoare.

 

Deja ai votat!