Bătrână găsită carbonizată în uşa casei

O bătrână din Botoșani a avut parte de un sfârşit cumplit miercuri după-amiază. În vârstă de 86 de ani, femeia a fost găsită carbonizată în propria gospodărie din Vorniceni.

Aceasta era căzută la doar câţiva paşi de uşa de la casă, care ar fi putut însemna salvarea ei. Femeia a fost surpinsă de flăcările puternice care au izbucnit în camera în care se odihnea pe un pat. Aceasta a făcut focul în sobă, iar din cauza căldurii degajate şi a efectului termic, s-au aprins câteva lucruri puse de femeie pe sobă.

În scurt timp întreaga încăpere a fost cuprinsă de fum şi flăcări puternice. Femeia a reuşit să se târască până pe holul care desparte cele două camere ale casei, însă, din cauza fumului gros şi-a pierdut cunoştinţa când mai avea câţiva paşi şi ieşea din casă. Vecinii au observat flăcările şi au sunat la 112. În scurt timp la faţa locului au ajuns echipaje de pompieri şi de la ambulanţă. Vecinii au scos trupul femeii, care însă era deja mult prea afectat de flăcări. Pompierii au stins repede flăcările, care ameninţau să se extindă la restul casei. „Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului, care se manifesta într-o camera si hol. Cel mai probabil incendiul s-a produs după ce mai multe materiale textile lăsate pe soba încinsă s-au aprins.”, a precizat ofiţerul Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoşani.

Cadrele medicale sosite la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru bătrână.  „La faţa locului s-a deplasat un echipaj medical de la Săveni, însă din păcate nu s-a mai putut face nimic. Persoana a fost scoasă carbonizată din interior şi a fost declarat decesul”, a precizat medicul Bogdan Ursu, coordonator în cadrul dispeceratului SJA-ISU.

Cazul a intrat şi în atenţia Poliţiei, care a declanşat o anchetă.

Deja ai votat!