Pușcărie după ce și-a atacat soția cu drujba

Cinci ani închisoare cu executare. Aceasta este pedeapsa pe care a primit-o un bărbat din comuna Coțușca, după ce și-a atacat soția cu drujba.

Scena s-a petrecut în luna martie a.c., pe fondul geloziei. Bănuind că soția îl înșeală, Constantin Curelariu s-a luat la ceartă cu femeia în faţa unui magazin din sat. Scandalul a continuat și în drum spre casă, iar la un moment dat, bărbatul, care avea drujba la el, a pornit motorul și a lovit-o pe soție cu motofierăstrăul în zona inghinală.

Femeia a început să strige după ajutor, iar vecinii au sunat la 112 și au anunțat autorităţile. Poliţiştii au sosit imediat la faţa locului, împreună cu mai multe echipaje medicale. Rănită, femeia a suferit o hemoragie și a fost transportată de urgenţă la spital. Incidentul violent a ajuns în atenția procurorilor, care l-au acuzat pe bărbat de violență în familie sub forma tentativei de omor. Reținut în primă fază, botoșăneanul a fost arestat preventiv.

În timpul audierilor, Constantin Curelariu a susţinut că a vrut doar să-şi sperie puţin soţia, însă totul a degenerat într-un mod la care nimeni nu se aştepta. Cu toate acestea, el a fost trimis în judecată. Când a ajuns în fața magistraților, bărbatul a recunoscut și regretat cele întâmplate și a cerut judecarea în formă simplificată. Așa se face că sentința Tribunalului Botoșani a venit chiar la primul termen de judecată.

Condamnat la cinci ani de închisoare în regim de detenție pentru tentativă de omor, Constantin Curelariu a formulat apel, sperând că va reuși să-i înduplece pe judecătorii Curții de Apel Suceava. Luni, însă, magistrații i-au respins acțiunea va nefondată, hotărârea Tribunalului Botoșani fiind menținută.

Deja ai votat!