Săptămâna Europeană a competenţelor profesionale

dav

În perioada 9 – 13 noiembrie, se derulează Săptămâna Europeană a Competențelor Profesionale, o inițiativă a Comisiei Europene având ca scop creșterea atractivității educației și formării profesionale (VET).

Obiectivul Săptămânii VET este acela de a-i inspira pe cetățenii spațiului european să descopere și să-și îmbunătățească talentele prin intermediul educației și formării profesionale.

În acest sens, în timpul Săptămânii VET, Comisia Europeană prezintă inițiative de înaltă calitate și foarte multe exemple de bune practici pentru a oferi celor interesați opțiuni de dezvoltare a competențelor profesionale pe care le solicită piața muncii, în prezent.

La nivel european, este organizat un eveniment care poate fi urmărit în timp real: https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/node_en.

Sloganul inițiativei, „Discover your talent!” (Descoperă-ți talentul), își propune să demonstreze că fiecare persoană este talentată, iar VET le poate oferi oamenilor competențele, cunoștințele și abilitățile practice necesare pentru a avea succes pe piața forței de muncă și în societate în ansamblu.

Toate instituțiile care organizează evenimente, ca parte a Săptămânii VET, le pot înregistra aici:

https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/events-and-activities_en.

Pagină pentru promovarea evenimentelor organizate și proiectelor în domeniul VET

Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) a creat o pagină unde pot fi promovate evenimentele organizate și rezultatele proiectelor implementate sau în curs de implementare, în domeniul VET. Aceasta poate fi accesată urmând linkul: https://fb.me/e/ghnISVGHk şi este accesibilă nu doar pe durata Săptămânii VET, ci va fi disponibilă până la finele anului.

Potrivit reprezentanţilor IŞJ, pot fi publicate pe pagina evenimentului informații despre inițiativele, proiectele și/ sau despre întâlnirile organizate, contactând echipa AN la adresa proiecte.mobilitati@anpcdefp.ro.

Concursul <Meseria mea – Brățară de aur!> oferă tuturor elevilor sau formabililor din domeniul învățământului vocațional, profesional și tehnic ocazia de a realiza un material video de maxim un minut în care să prezinte modul în care ar atrage și alți tineri să învețe o meserie. Participanţii trebuie să trimită un material video (fișier sau link) în care să se prezinte, să menţioneze care este profesia pe care o învaţă, de ce consideră că ea poate fi atractivă pentru alți tineri și să convingă că o meserie înseamnă un viitor. Materialele video trebuie trimise în perioada 9 -13 noiembrie 2020 (ora 23.59) pe adresa de e-mail: concursvetweek@gmail.com, cu Subiectul: Concurs săptămâna VET”, a declarat Ana Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul IŞJ.

În vederea valorizării și promovării experienţelor pozitive acumulate de unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Botoşani în domeniul proiectelor educaţionale europene, Formare profesională/VET, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Casa Corpului Didactic au organizat, pe 9 noiembrie, în format online, Seminarul judeţean Săptămâna Europeană a competenţelor profesionale – 2020.

Informaţii suplimentare:

  • https://www.erasmusplus.ro/stire/vrs/IDstire/830
  • https://www.erasmusplus.ro/stire/vrs/IDstire/832
Deja ai votat!