spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTSăptămâna Europeană a competenţelor profesionale

Săptămâna Europeană a competenţelor profesionale

În perioada 9 – 13 noiembrie, se derulează Săptămâna Europeană a Competențelor Profesionale, o inițiativă a Comisiei Europene având ca scop creșterea atractivității educației și formării profesionale (VET).

Obiectivul Săptămânii VET este acela de a-i inspira pe cetățenii spațiului european să descopere și să-și îmbunătățească talentele prin intermediul educației și formării profesionale.

În acest sens, în timpul Săptămânii VET, Comisia Europeană prezintă inițiative de înaltă calitate și foarte multe exemple de bune practici pentru a oferi celor interesați opțiuni de dezvoltare a competențelor profesionale pe care le solicită piața muncii, în prezent.

La nivel european, este organizat un eveniment care poate fi urmărit în timp real: https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/node_en.

Sloganul inițiativei, „Discover your talent!” (Descoperă-ți talentul), își propune să demonstreze că fiecare persoană este talentată, iar VET le poate oferi oamenilor competențele, cunoștințele și abilitățile practice necesare pentru a avea succes pe piața forței de muncă și în societate în ansamblu.

Toate instituțiile care organizează evenimente, ca parte a Săptămânii VET, le pot înregistra aici:

https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/events-and-activities_en.

Pagină pentru promovarea evenimentelor organizate și proiectelor în domeniul VET

Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) a creat o pagină unde pot fi promovate evenimentele organizate și rezultatele proiectelor implementate sau în curs de implementare, în domeniul VET. Aceasta poate fi accesată urmând linkul: https://fb.me/e/ghnISVGHk şi este accesibilă nu doar pe durata Săptămânii VET, ci va fi disponibilă până la finele anului.

Potrivit reprezentanţilor IŞJ, pot fi publicate pe pagina evenimentului informații despre inițiativele, proiectele și/ sau despre întâlnirile organizate, contactând echipa AN la adresa proiecte.mobilitati@anpcdefp.ro.

Concursul <Meseria mea – Brățară de aur!> oferă tuturor elevilor sau formabililor din domeniul învățământului vocațional, profesional și tehnic ocazia de a realiza un material video de maxim un minut în care să prezinte modul în care ar atrage și alți tineri să învețe o meserie. Participanţii trebuie să trimită un material video (fișier sau link) în care să se prezinte, să menţioneze care este profesia pe care o învaţă, de ce consideră că ea poate fi atractivă pentru alți tineri și să convingă că o meserie înseamnă un viitor. Materialele video trebuie trimise în perioada 9 -13 noiembrie 2020 (ora 23.59) pe adresa de e-mail: concursvetweek@gmail.com, cu Subiectul: Concurs săptămâna VET”, a declarat Ana Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul IŞJ.

În vederea valorizării și promovării experienţelor pozitive acumulate de unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Botoşani în domeniul proiectelor educaţionale europene, Formare profesională/VET, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Casa Corpului Didactic au organizat, pe 9 noiembrie, în format online, Seminarul judeţean Săptămâna Europeană a competenţelor profesionale – 2020.

Informaţii suplimentare:

  • https://www.erasmusplus.ro/stire/vrs/IDstire/830
  • https://www.erasmusplus.ro/stire/vrs/IDstire/832
Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
9.8 ° C
12.7 °
8.9 °
70 %
0.7kmh
27 %
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
21 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...