Comercianţii din Piaţa Centrală cer să fie lăsaţi să-şi vândă marfa

Primarul Cosmin Andrei a fost în această dimineaţă în Piaţa Centrală, unde a discutat cu comercianţii nemulţumiţi că nu-şi pot desfăşura activitatea ca până acum. Oamenii s-au plâns că nu au unde să-şi vândă marfa şi vor rămâne fără singura lor sursă de venit. „Ce facem cu marfa, stăm cu ea în braţe, o ţinem în portbagaj?”, l-a întrebat o femeie pe edil. Altă comerciantă a cerut ca toţi comercianţii din piaţă să fie lăsaţi să-şi vândă produsele pentru a-şi putea creşte copiii.

Ne face să ieşim cu oile şi cu vacile în stradă. Aducem vacile la primărie pentru că nu mai putem îndura atâta bătaie de joc. Mesele închiriate de noi stau goale în hală. Cerem să fim lăsaţi să ne vindem marfa”, a spus o comerciantă care, până la instituirea măsurilor vizând interzicerea activităţii în pieţele închise, vindea produse lactate în hala din piaţă.

Am mers să căutăm în continuare măsurile agreate şi de cumpărători şi de comercianţi, pentru a desfăşura un comerţ cât de cât civilizat, în condiţiile în care hotărârea de Guvern stipulează că nu putem face comerţ în halele acoperite din Piaţa Centrală”, a declarat edilul.

Acesta a recunoscut că oamenii sunt foarte nemulţumiţi.

Măsuri stabilite pentru fiecare sector din piaţă

Măsurile stabilite vizează mutarea comercianţilor de pe mijlocul halei de lactate în unele boxe care vor fi amenajate. Celor care îşi desfăşurau activitatea în sectorul „moldoveni” le-au fost oferite ca variante mutarea în căsuţe din lemn, sau la alte mese în afară, pentru că nu mai există loc în hala de lactate şi pentru ei. Comercianţii din hala de legume acoperită au primit mese în exterior. „În hala de carne vom deschide, cu unele măsuri compensatorii, pentru că nu consider că este o hală în adevăratul sens al cuvântului, este un centru comercial acolo. Nu e nicio diferenţă între hala de carne şi supermarketul cu acţionariat străin. Bineînţeles că am dat drumul la agenţii economici care deţin spaţii în proprietate, pentru că nu puteam să interzicem accesul către spaţiile dumnealor”, a concluzionat primarul.

Deja ai votat!