Mascaţii au răscolit din nou judeţul

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, joi, că ieri a fost Ziua Z, dar joi este partea a doua. După perchezițiile de miercuri, și joi au loc descinderi inclusiv în județul Botoșani. „Astăzi, executăm 55 de percheziții în Galați, Botoșani, Iași, Teleorman, Vrancea și București. Aceste acțiuni au în spate sute de ore de cercetare, documentare și anchetă”, a declarat, joi, ministrul MAI, Marcel Vela.

Procurorii DIICOT și polițiștii de la forțe speciale au descins miercuri la aproape 400 de adrese din întreaga țară, într-o acțiune fără precedent împotriva grupărilor interlope. Uriașa operațiune se desfășoară în contextul în care pandemia de coronavirus a determinat mai mulți lideri ai clanurilor interlope să revină în țară din vestul Europei.

Aproape 400 de suspecți au fost ridicați pentru audieri, iar pentru 98 dintre ei au fost deja emise ordonanțe de reținere. Alte 27 au fost puse sub control judiciar. Au fost ridicate bunuri de milioane de euro. 19 persoane care aveau mandat de executare a pedepsei cu închisoarea sau mandate europene de arest au fost prinse.

Au fost confiscate 33,5 kilograme de droguri, opt mașini de lux, 4,5 kg aur și trei tone de alcool. Totodată, au fost confiscați 870.000 lei, 211.000 euro, 1.000 dolari și au fost sechestrate bunuri în valoare de 15 milioane de lei – 40 de mașini și 12 imobile. „Am mesaj pentru interlopi, ca să nu mai spun că suntem cu ochii pe ei, le spun doar atât: Rămâne cum am stabilit”, a transmis ministrul de Interne, într-o declarație de presă.
Audierile sunt încă în desfășurare.

Deja ai votat!