Probleme la Victoria – Oamenii nu au apă de două săptămâni

Mai mulţi localnici din Stăuceni şi Victoria sunt nemulţumiţi că de două săptămâni nu mai au apă la robinete. Asta după ce s-au confruntat cu aceeaşi problemă şi în timpul verii.

Nu ştiu ce fac cei de la Nova Apaserv. Am dat telefoane peste telefoane la Nova Apaserv, dar nimeni nu ne ia în seamă. Este o bătaie de joc extraordinară. Deşi am făcut investiţii şi avem condiţii în locuinţe, am ajuns să folosim tot wc-ul din fundul grădinii. Folosim apă din fântâni, dar nici în fântâni nu prea este apă. Astăzi dimineaţă m-am spălat cu apă de ploaie strânsă într-un butoi, lângă casă. Ni se tot spune de o avarie, dar cred că este vorba despre incompetenţă”, a declarat Viorel Tipu.

Potrivit acestuia, în plină pandemie şi fără apă, localnicilor le este foarte greu să respecte regulile stabilite de autorităţi. „Avem copii, soţia lucrează în domeniul sanitar, nici nu am cuvinte să explic. Cred că jumătate de sat a sunat la Nova Apaserv. Ni se spune <se fac lucrări, vă vine apa într-o oră>, care oră, nu ştiu”, a mai spus Viorel Tipu.

„Cei de la Nova Apaserv nu mai au nicio scuză”

Şi primarul comunei Stăuceni, Cozmin Epuraş, este foarte supărat pe reprezentanţii Nova Apaserv, în condiţiile în care nu este apă în Victoria, dar şi în zonele periferice ale satului Stăuceni. „Cei de la Nova Apaserv spun că au căutat, că apa pleacă din staţie cu o presiune de 12 bari şi, undeva între Roşiori şi Răchiţi, scade presiunea la 7 bari. Undeva este o pierdere de presiune. De la Nova Apaserv ni se tot spune că trimit echipa pe teren”, a spus primarul.

Cozmin Epuraş a reamintit că a fost schimbată coloana de apă cu fonduri de la bugetul local, sistemul de canalizare a fost realizat în baza unor proiecte, dar cetăţenii nu se pot bucura de aceste facilităţi. „Ni se tot spune <rezolvăm mâine, poimâine>. Oamenii au investit pentru a-şi asigura condiţii, pentru că aşa am crezut, că suntem în civilizaţie, dar nu avem cu cine. Cât a fost secetă, am înţeles, că poate apa era folosită şi pentru udat, însă acum cei de la Nova Apaserv nu mai au nicio scuză”, a concluzionat primarul.

„La Stăuceni sunt două probleme”

Romeo Obuf, director operaţional în cadrul Nova Apaserv, a explicat că sunt două probleme care trebuie rezolvate. „Pompa din staţie este puţin uzată şi în loc de 40 de metri cubi pe oră pompează doar 20 de metri cubi pe oră, plus că este o problemă şi undeva pe conducta de aducţiune. Este o defecţiune care scade presiunea. Echipa de detecţie a umblat o săptămână pe teren şi am restrâns zona unde conducta e afectată, la un kilometru. Nu ştim ce e acolo, dacă este conducta ştrangulată sau ruptă, vom vedea”, a spus Romeo Obuf.

În aceste zile, operatorul va primi câteva piese pentru remedierea problemelor de la Stăuceni. Totodată, au fost cerute oferte pentru un grup de pompare nou pentru staţia Stăuceni, care să pompeze 60 de metri cubi de apă pe oră. „Cred că vineri facem o săpătură pe conducta de aducţiune Stăuceni, să rezolvăm problema”, a concluzionat oficialul.

Deja ai votat!