Ofertă săracă de locuri de muncă în străinătate

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 42 locuri de muncă, mult mai puține ca în urmă cu un an, când slujbele disponibile erau de ordinul sutelor. Acum doar patru țări oferă posturi: Germania (22), Polonia (14) și Norvegia (6).

Germania caută 22 lucrători în departamentele producție și ambalare. Cerințele angajatorului sunt: cunoașterea limbii germane la un nivel bun și pregătire profesională în domeniul tehnic și/sau experiență în operarea liniilor de producție industrială.

Polonezii caută 14 angajați în domeniul construcțiilor. Este vorba de dulgheri, zidari, fierari betoniști, operator CNC, strungari, sudori, operator buldoexcavator și lăcătuși. Vechimea în muncă cerută diferă în funcție de poziție, fiind între doi și cinci ani, iar la unele meserii se solicită și cunoașterea limbii poloneze.

Norvegienii caută cinci vopsitori și tinichigii auto care știu limba engleză și un zidar/faianțar. Pentru această ultimă poziție se cere cunoașterea limbii engleze, calificare, iar experiența profesională îndelungată în domeniu poate compensa lipsa educației.

Persoanele cu domiciliul în judeţul Botoşani interesate trebuie să se adreseze consilierului EURES, Gabriela Drobotă din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Botoşani, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea în baza de date pentru munca în străinătate se realizează pe baza următoarelor documente: cererea tip (se completează la sediul agenţiei), copie act identitate, CV, adeverinţă medicală „apt pentru muncă”. Persoanele selectate vor fi contactate de către angajator.

Deja ai votat!