spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăLocal BTUn altfel de Black Friday (video)

Un altfel de Black Friday (video)

Astăzi este „sărbătoarea cumpărăturilor”, dar pandemia de Covid-19 a făcut ca aceasta să nu mai genereze afluxul de cumpărători din anii precedenți. Cel puțin nu în magazinele fizice, unde numărul cumpărătorilor, ochiometric, nu a părut mai mare decât într-o zi obișnuită de weekend.

La ora prânzului, în cel mai mare magazin de electronice și electrocasnice din Botoșani, erau câteva zeci de persoane care mai mult se uitau la eventualele oferte, decât cumpărau. „Am venit să ne înnoim și noi. Să vedem dacă găsim ceea ce ne dorim”, a declarat o femeie care era însoțită de soț și s-a arătat interesată de produse electrocasnice. Și a venit, a văzut și a plecat, fără să cumpere nimic, fiind nemulțumită de reducerile și gama de produse scoase la ofertă.

Situația era aceeași în toate magazinele de electronice și hipermarketuri, astfel că acestea nu vor putea anunța creșterile de vânzări din anii trecuți din zilele de Black Friday.

Nici în magazinele de îmbrăcăminte și încălțăminte nu a mai fost înghesuiala din anii trecuți, dar nici ofertele din vremea în care nu știam de existența acestui virus care ne-a întors viața pe dos.

Vânzări mai mari pe online

Comerțul, e drept, în ultimul an, s-a mutat pe online, unde au și crescut substanțial volumele de vânzări și de Black Friday. Astfel, conform datelor în timp real publicate de PayU România, volumele tranzacţionate până la ora 16:00 au ajuns la valoarea de 254 milioane de lei, în creştere cu 72% faţă de anul precedent.

Statistica arată, totodată, un număr total al tranzacţiilor de 358.000, cu 80% mai mult decât la ediţia anterioară de Black Friday.

În plus, în topul ţărilor din care vin tranzacţiile, conduce Marea Britanie – cu 80% din total, urmată de Ucraina (8%) şi SUA (2%).

Valoare medie a coşului de cumpărături, plată integrală, este de 715 lei, mai mare cu 25% faţă de datele consemnate în anul 2019. De asemenea, în cazul cardului în rate, cuantumul mediu este de 1.079 lei, în creştere cu 7%, de la an la an.

În ceea ce priveşte metodele de plată, datele PayU România relevă faptul că cea cu un singur click reprezintă 52% din total (+103% peste ponderea din 2019), iar varianta cu un card în rate înseamnă 26%, respectiv 67 de milioane.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
7.7 ° C
9.6 °
7.1 °
90 %
0.8kmh
5 %
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
21 °
mar
21 °
mie
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...