Eduardt Cozminschi, șeful național al Protecției Consumatorilor, în control în piețele botoșănene

Conducerea centrală a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a reluat acțiunile în județ. Dacă la începutul anului închidea unități de alimentație publică pentru că nu respectau condițiile igienico-sanitare, acum aceasta a fost intersată de comerțul din piețele agro-alimentare.

Vineri, președintele botoșănean al instituției, liberalul Eduardt Cozminschi, „s-a întâlnit cu prefectul județului, Dan Nechifor, cu care a discutat pe larg modul în care schimbările impuse de măsurile speciale de protecție adoptate în contextul pandemiei de Covid-19, au influențat mediul comercial local și felul în care pot fi protejate drepturile consumatorilor”, se arată într-un comunicat de presă al ANPC. Potrivit sursei citate, discuția a avut menirea de „a găsi împreună modalitățile cele mai potrivite de desfășurare a activității comerciale în aer liber, în beneficiul atât al consumatorilor, cât și al comercianților”.

Apoi, împreună cu șeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Botoşani, Mirel Rogalschi, Cozminschi s-a deplasat în Piața Centrală „pentru a vedea concret modul de funcționare al actului de comerț cu produse agro-alimentare, în spațiu deschis și, mai ales, cum sunt respectate drepturile consumatorilor, în noile condiții”.
„Cu această ocazie, comisarii de la CJPC Botoșani au consiliat operatorii economici care își desfășoară activitatea în Piața Centrală, astfel încât raporturile comerciale cu cetățenii orașului sau cu cei aflați în tranzit să se deruleze în conformitate cu toate reglementările în vigoare și în condițiile respectării măsurilor necesare menite să reducă răspândirea noului coronavirus Sars-CoV-2. ANPC îi asigură încă o dată pe cetățeni că supraveghează atent și minuțios piața, verificând modul în care operatorii economici care activează în România respectă prevederile legale în vigoare, pentru a crește gradul de siguranță al consumatorilor”,
conchide comunicatul remis de Cozminschi.

Deja ai votat!