Hoţ de biciclete prins de jandarmi în flagrant

Joi seară, în timp ce executa o misiune de menținere a ordinii și liniștii publice, un echipaj de jandarmi a fost sesizat de către un taximetrist cu privire la faptul că un bărbat încearcă să îi vândă o bicicletă pentru suma de 15 lei.

Întâmplarea a avut loc într-o stație de taxi de pe Bulevardul Mihai Eminescu la ora 21.30, iar bărbatul indicat a abandonat bicicleta și a fugit, fiind prins și reținut de jandarmi, după o scurtă urmărire, în imediata apropiere a Stadionului municipal Botoșani.

Verificările au scos la iveală faptul că bărbatul în vârstă de 43 de ani a sustras bicicleta dintr-o scară de bloc de pe Aleea General Gheorghe Avrămescu, reușind să deschidă cu mâinile goale antifurtul cu care era asigurată. ”După ce au identificat-o pe proprietară, jandarmii i-au restituit bicicleta în valoare de aproximativ 600 de lei și au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Recomandăm cetățenilor să se asigure că sistemul automat de la ușa de acces în scara blocului se închide după intrare/ieșire, pentru a nu permite, așa cum s-a petrecut în acest caz, pătrunderea unor persoane străine”, a declarat Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani.

Deja ai votat!